Subsidie voor nieuwe machine Glas Ockels • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Subsidie voor nieuwe machine Glas Ockels


Glas Ockels in Stadskanaal, onderneming op het gebied van glasproductie en -plaatsing, krijgt €50.000 subsidie van de provincie Groningen voor een innovatieve machine die het productieproces van dubbel glas helpt te verbeteren en verduurzamen.

De investering in deze machine levert het bedrijf naar verwachting meer omzet op en zorgt voor twee extra banen. Glas Ockels telt momenteel 26 medewerkers.

Bij de productie van dubbel glas wordt tegenwoordig gebruikgemaakt van zogenoemde afstandhouders. Deze profielen zijn meestal van aluminium, maar worden tegenwoordig ook van kunststof gemaakt. Dit verbetert de isolatie.

Met de nieuwe machine kan het bedrijf de kunststof profielen beter bewerken: in plaats van met de hand zagen, worden ze straks automatisch gebogen. Daardoor is er vrijwel geen zaagverlies meer, kost het productieproces minder tijd en wordt er energie bespaard.


Nationale Schildersvakprijs 2020

Ook verbetert de kwaliteit. De subsidiebijdrage komt uit het budget Innovatief en Duurzaam MKB-3, onderdeel van Groningen@Work, het programma voor economie en arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Kennisdag over ontwerpen en bouwen met glas

Tien finalisten voor prijs ‘Glasinzamelpunt 2019’

Scheuten Projects neemt Okalux over

Subsidie praktijkleren blijft bestaan


Naar archief >
.