Actueel

BuildUpSkills-conferentie in Amersfoort

Op 5 juni 2018 vindt in Amersfoort de BuildUpSkills-conferentie ‘Met nieuw vakmanschap energieneutraal bouwen!’ plaats.  Het event is bedoeld voor bedrijven en onderwijsinstellingen in de bouw- en installatiebranche die slim willen inspelen op de nieuwe Europese richtlijnen voor duurzaam bouwen en installeren.

Wat zijn de nieuwe richtlijnen en welke kansen bieden deze voor Nederland? Welke kennis en ervaring heeft de branche al in huis en hoe kan de kennisinfrastructuur voor de toekomst worden ingericht? Doekle Terpstra (UNETO-VNI), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland) en Energiecommisaris Ruud Koornstra geven hun visie op de vernieuwingsslag die in de branche gaande is en bieden inspiratie om actief met de verduurzaming van de gebouwde omgeving aan de slag te gaan.

Wie in de bouw- of installatiebranche werkt, krijgt te maken met de nieuwe Europese energiedoelstellingen voor 2020, 2030 en 2050. Energieneutraal bouwen neemt de komende jaren hierdoor een grote vlucht. Succesvolle verduurzaming van de gebouwde omgeving vraagt om nieuw vakmanschap, goede samenwerking én gedeelde ambities. Deze boodschap staat in de BuildUpSkills-conferentie centraal.

Vernieuwingsslag

 De consortiumpartners van BuildUpSkills maken op de conferentie de balans op van de in de afgelopen jaren opgedane kennis en ervaring bij het inrichten van de kennisinfrastructuur voor duurzaam bouwen. Ook bieden zij inzicht in hoe Nederland en andere landen in Europa invulling aan energieneutraal bouwen geven.

Doekle Terpstra, Maxime Verhagen en Ruud Koornstra nemen de deelnemers vervolgens mee in hun visie op hoe zij de vernieuwingsslag binnen de branche willen stimuleren. Door middel van interactieve presentaties en workshops verdiepen de deelnemers zich in het middagprogramma in wat de nieuwe Europese richtlijnen precies voor hen betekenen en hoe zij zo slim mogelijk op de nieuwe ontwikkelingen kunnen inspelen.

De conferentie markeert de afronding van het in 2011 gestarte BuildUpSkills-traject, dat tot doel heeft de kennis en vaardigheden van vakmensen op het gebied van de verduurzaming van de gebouwde omgeving te verhogen. In de afgelopen jaren heeft BuildUpSkillsNL er – naar eigen zeggen – voor gezorgd dat Nederland klaar is voor de nieuwe Europese normen voor het gebruik van herwinbare energie in de gebouwde omgeving. Nu is het tijd voor de bedrijven in de bouw- en technische installatiebranche om zelf met de ambities voor energieneutraal bouwen aan de slag te gaan.

De conferentie ‘Met nieuw vakmanschap energieneutraal bouwen!’ duurt van 10.00 tot 16.00 uur en vindt plaats bij MBO Amersfoort, Hardwareweg 15 in Amersfoort. Aanmelden kan via https://fd8.formdesk.com/online-aanmelden/buildupskills.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.