Werklozen schilderen Rode Loper • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Werklozen schilderen Rode Loper


In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft SealteQ voor het derde seizoen op rij, in samenwerking met de gemeente Stadskanaal, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans geboden om een opleidingstraject tot constructieschilder te volgen.

Samenwerkingen als deze zijn voor beide partijen mooie kansen; voor SealteQ om nieuw, gemotiveerd personeel aan te trekken en voor uitkeringsgerechtigden om, middels een proefplaatsing, een opleiding te volgen tot een kansrijk beroep, in dit geval constructieschilder. Bevalt het van beide kanten goed? Dan wordt er een arbeidsovereenkomst voor minimaal 6 maanden getekend.

De opleiding tot constructieschilder bestaat uit twee onderdelen; theorie en praktijk. Dit jaar vond de praktijkopdracht plaats op De Rode Loper. Deze loop- en fietsbrug is door de gemeente beschikbaar gesteld en is hét boegbeeld van Stadskanaal. Omdat de rode kleur al een ruime tijd was vervaagd, werd dit als uitstekende kans gezien om het vak te leren. De kandidaten hebben  de gehele binnenzijde van de 56 meter hoge Rode Loper opnieuw in de karakteristieke kleur rood geconserveerd.

De afgelopen weken is ook de buitenkant aangepakt. Vanuit een hoogwerker die op de Rode Loper stond is het grootste gedeelte van de buitenzijde geschilderd. Inmiddels zijn de werkzaamheden voltooid en doet de Rode Loper haar naam weer eer aan.Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Gratis webinar over softwaretool RGS+

Opknapbeurt voor Nieuwe Kerk in Zierikzee

Iconisch hekwerk krijgt grondige schilderbeurt

Drie familiebedrijven bundelen hun krachten

AkzoNobel doet bod op Finse Tikkurila


Naar archief >