Bijzondere wandbekleding in paleis Huis ten Bosch • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Bijzondere wandbekleding in paleis Huis ten Bosch


In de Blauwe Salon van Paleis Huis ten Bosch is sinds kort bijzondere wandbekleding te zien, gemaakt door het kunstenaarsduo Scheltens en Abbenes. Ze ontwierpen bijzondere wandbespanning van woven material, die de ruimte een bijzondere uitstraling geeft.

De kunstenaars werden bekend met zorgvuldig opgebouwde, gefotografeerde stillevens, waarin de toeschouwer een heel andere blik krijgt op alledaagse objecten.Tijdens een gesprek met het koninklijk paar kwam het idee naar voren om daar in de Blauwe Salon het archiefmateriaal van het koningshuis voor te gebruiken.

Vogeltjes uit Argentinië, de Elfstedenschaatsen van Willem-Alexander, de koninklijke wiegen, handschoenen van Amalia van Solms, het paardrijzadel van de prinsessen en de gouden rammelaar die in 1938 is geschonken bij de geboorte van prinses Beatrix. De nieuwe wandbekleding is een ontdekkingsreis door de geschiedenis van de Oranjes, het paleis en het koninklijk gezin.

Paleis Huis ten Bosch ligt in het Haagse Bos in Den Haag en is één van de drie paleizen die door de Staat aan het Staatshoofd ter beschikking zijn gesteld. Na het vertrek van Prinses Beatrix in 2014 is het paleis eerst gerenoveerd. In januari 2019 is het paleis weer in gebruik genomen als woonpaleis voor Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun drie dochters.Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


RLT Z brengt kwastenkoker Van Dam’s in beeld

Finalisten Beste Leerbedrijf én Leermeester bekend

Prijs RAW Paints op Duurzame Dinsdag

Baan als schilder lonkt voor acht werkzoekenden

AGC sluit floatglasoven door coronacrisis


Naar archief >