Ga naar hoofdinhoud

Top-tien van verffabrikanten


Wie is de grootste verffabrikant ter wereld? De website Paint & Coatings Industrie maakt er elk jaar een lijstje van. Kwestie van de jaarpublicaties naast elkaar leggen. Niet moeilijk, wel leuk. Dit jaar staat PPG ruim 3 miljard dollar vóór op Sherwin-Williams. Ook interessant: in de VS zitten veel fabrikanten van een paar honderd miljoen dollar omzet.

Achter PPG (14.8 miljard dollar) en Sherwin-Williams (11,8 miljard) volgt AkzoNobel met 11, 5 miljard dollar omzet, is te zien op de top-tien van grootste verffabrikanten ter wereld. Dan volgt het Japanse Nippon Paint (5,2 miljard), dat ook in Europa vestigingen heeft, en daarna het Amerikaanse RPM International (4,9 miljard), bij ons bekend onder andere met de merken Rust-Oleum, Chemtec en Tremco-Illbruck. Daarna volgt Axalta uit Phildelphia met 4,4 miljard dollar omzet, op de Nederlandse markt actief met het verfmerk Valspar, het Duitse BASF coatings (3,9 miljard) en het Japanse Kansai Paint (3,8 miljard), dat recent veel overnames in Zuid-Oost-Europa deed. De lijst wordt gecompleteerd met het Indiase Asian Paints (2,3 miljard) en het Noorse Jotun (2 miljard dollar).

De website heeft ook een top-25 van Amerikaanse verffabrikanten opgesteld. Na de al genoemde vier toppers volgen nog twee verffabrikanten met een omzet boven het miljard in dollars, Behr Process (1,9) en Bejamin Moore (1,3). De eerstvolgende is de helft minder in omzet: Ennis-Flint (625 miljoen). Vanaf plek 12 (Diamond Vogel Paint, 170 miljoen), zit de omzet onder de 200 miljoen dollar, vanaf plek 19 (Suncoatings, 90 miljoen) onder de 100 miljoen.

 


Deel via:

Eén reactie op “Top-tien van verffabrikanten

  • Ad

    Dit gaat dus over de omzet (€’s/jaar). Ook interessant zou het zijn te kijken naar de afzet (ton/jaar). Ik denk dat AKZO-Nobel dan wat hoger zou scoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nieuwe film VVVF: ‘verf biedt bescherming’

Sijbers nieuwe directeur C3

OnderhoudNL lanceert volgend jaar imagocampagne

OCW meldt ‘zorgelijke’ afname aantal mbo-studenten

Aanbesteding vlakglasrecycling: meer scherven naar industrie


Naar archief >