'Regeerakkoord straf op zzp-schap' • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Regeerakkoord straf op zzp-schap’


Net als andere belangenorganisaties heeft ook Zelfstandigen Bouw, belangen van zzp’ers in bouw, hout en techniek, gereageerd op het regeerakkoord. Voorzitter Verhoef  noemt het “een straf op het zzp-schap”.

“Het kabinet wil de lasten op arbeid verlagen maar hanteert voor zzp’ers kennelijk andere maatstaven. Zij moeten de komende jaren een flink deel van de zelfstandigenaftrek inleveren. Daardoor gaan zij er vergeleken met andere werkenden op achteruit. Een straf op het zzp-schap,” oordeelt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw.

Bovendien moeten door de verhoging van het lage btw-tarief onder meer schilders en stukadoors voortaan 9 ipv 6% btw afdragen.  Verhoef: “Het was logischer geweest de btw op álle arbeid onder het lage btw-tarief te brengen.”

Minimumtarief

Verhoef is blij met een minimumtarief maar niet met een tarief van 15 tot 18 euro per uur. “Het voorgestelde tarief is zo laag dat het de tarieven eerder onder druk zet dan dat het een opwaarts effect heeft.”

Het voorgestelde alternatief voor de Wet DBA vindt Verhoef nauwelijks beter dan die wet. “Ook het alternatief geeft de zzp’er geen zekerheid dat hij als ondernemer wordt gezien.”

Het regeerakkoord biedt evenmin een oplossing voor de problemen die zzp’ers hebben met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. “Het kabinet wil een beter verzekeringsaanbod. Maar daar zit het probleem niet. Dat zit in de toegang: veel zzp’ers wordt botweg de toegang tot een AOV geweigerd vanwege leeftijd of beroep”, stelt Verhoef.

1 reactie

  • Jammer dat Rutte weer mag blijven. Hij zou eens naar ons moeten luisteren! Vroeger stond VVD voor veel vrij dagen. We moeten steeds meer inleveren. Ik denk dat alle Zzp-ers maar naar de gemeente moeten en een uitkering aanvragen : je krijgt dan allerlei toeslagen , vrijstellingen en ontheffingen. Dit komt neer op olm 2000 per maand. Mijn buurman zei al: ik heb het goed hier in Nederland! En ik hoef er niets voor te doen! Tegenwoordig staar VVD voor: Vette Verdiensten alleen voor De RUTTERS!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schilder Dijkstra breekt bij koning lans voor zzp’ers

Zelfstandigen Bouw haalt bakzeil over schilderspensioen

Strijd tegen verplicht schilderspensioen gaat door

Zelfstandigen Bouw: verkoop weer mondkapjes aan schilders

Akkoord over verplicht verzekeren zzp’er


Naar archief >