Ga naar hoofdinhoud

Predicaat Hofleverancier voor Van Es Glas en Verf


Grossier Van Es Glas en Verf in Sliedrecht bestaat honderd jaar en heeft vrijdag bij koninklijke beschikking het predicaat Hofleverancier ontvangen.

De Zuid-Hollandse commissaris der Koning Jaap Smit reikte het bedrijf deze onderscheiding uit.

Ook burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht was uiteraard aanwezig en zei in zijn toespraak trots te zijn dat een bedrijf uit zijn gemeente dit bijzondere jubileum mag vieren.

Glas- en Verfgroothandel J.L. van Es is een familiebedrijf, dat in 1923 werd opgericht. Wat ooit begon als een drogisterij/glas & verfhandel, is tegenwoordig een moderne groothandel in glas en verf.

Het bedrijf biedt professionele bouwverven, lakken, industriële coatings, vloersystemen en een breed scala aan schildersgereedschappen en voorziet klanten ook van technische ondersteuning, voorlichting en technieken voor vele ondergronden (variërend van hout tot beton & metaal tot steen).

Klanten zijn aannemers, schilders, glaszettersbedrijven, kozijnfabrikanten, standbouw, interieurbouw, scheepsbouw, jachtwerven en de meubelindustrie. Eigenaar-directeur is Jan van Es. Vrijdagavond was er, ter ere van het eeuwfeest, een feestavond voor medewerkers, familie en zakenrelaties.

Procedure

De eretitel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ is een koninklijke onderscheiding voor kleine of middelgrote bedrijven die minstens 100 jaar bestaan en een vooraanstaande plaats innemen in de regio en de branche.

Een voorwaarde is dat de onderneming van onbesproken gedrag is. Bedrijven geven zelf bij de gemeente aan dat ze Hofleverancier willen worden. De Koning beslist vervolgens over het toekennen van het predicaat en het recht om het wapenschild te voeren.

Geen ALT-tekst opgegeven voor deze afbeelding

Op de foto linksboven de trotse directeur Jan van Es, rechtsonder burgemeester Jan de Vries en linksonder de trotse jubilarissen, omringd door De Vries (rechts) en Smit (links).

2 reacties op “Predicaat Hofleverancier voor Van Es Glas en Verf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vastgoed upgraden en houtinnovaties centraal op vakbeurzen

Serné zegt onderwijs vaarwel maar blijft ‘Skills-man’

Glasstec biedt start-up zone voor glasinnovaties

Glashelder over glas op docentendag Savantis

Verfgroothandel Olde Scheper sluit de deuren


Naar archief >