Ga naar hoofdinhoud

PPG-mensen kalefateren wijkcentrum op


Bij wijkcentrum Bilderdijkhof in Uithoorn staken 70 PPG-medewerkers de handen uit de mouwen om het gebouw een make-over te geven. Dit gebeurde in het kader van Colorful Communities, een wereldwijd programma waarbij verffabrikant PPG kleur en vitaliteit brengt in gemeenschappen waarin zij actief is.

Naast PPG-medewerkers die zich hiervoor vrijwillig inzetten, levert de multinational – in Nederland onder meer bekend van Sigma, Veveo en Boonstoppel – ook de producten én een financiële bijdrage.

Het hele gebouw van Bilderdijkhof, met onder meer een dagbestedingsruimte, kantoren, gangen en biljartzaal, heeft een nieuwe uitstraling gekregen. Daarbij is rekening gehouden met dementievriendelijke kleurenschema’s die geen onmiddellijke emotionele reacties veroorzaken. Hiervoor is een kleurexpert ingeschakeld.

Het bedrijf doneerde volgens eigen zeggen 50.000 euro en leverde meer dan 330 liter Sigma-verf voor de renovatie. Waaronder een luchtzuiverende muurverf voor binnen op basis van herwinbare grondstoffen. De samenwerking tussen PPG en Bilderdijkhof is vereeuwigd in een plaquette in het wijkcentrum.

Het Colorful Communities-programma heeft tot doel samenlevingen rond PPG-vestigingen over de hele wereld te beschermen en te verfraaien. Denk daarbij aan het schilderen van klaslokalen tot het aanbrengen van kleur op een kraamafdeling. Sinds 2015 heeft de uit Pittsburgh afkomstige verfproducent meer dan 400 van zulke projecten gerealiseerd en daarmee volgens eigen zeggen meer dan 7,4 miljoen mensen in 42 landen bereikt.

Eén reactie op “PPG-mensen kalefateren wijkcentrum op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verfvlek van PPG-stakingen spreidt zich uit

PPG breidt uit in Brazilië

SprayMaster als kunstschilder-apparaat (video)

Blauwgroen Vining Ivy is Sigma’s kleur van 2023

PPG investeert miljoenen in poedercoatings


Naar archief >