Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe handleiding ‘Gevaarlijke stoffen in oude verflagen’


Er is een nieuwe handleiding en toolbox 'Gevaarlijke stoffen bij het bewerken van oude verflagen' verschenen. Hierin wordt ingegaan op de risico’s van onder andere chroom-6 maar ook lood en fijnstof.

De handleiding beschrijft de maatregelen om het werk veilig uit te voeren en is gratis te downloaden op de site van Volandis, het landelijke kennis- en adviescentrum voor duurzame inzetbaarheid in de bouw & infra.

Voor de handleiding is het Beheersregime 2.0 Chroom-6 en andere gevaarlijke stoffen als uitgangspunt genomen. Je vindt het beheersregime en het onderliggende rapport op het Arboportaal. 

Nieuwe versie

Aan de nieuwe handleiding zijn enkele extra bewerkingen toegevoegd. Ook komen in de nieuwe versie aanvullende risico’s aan bod, zoals de blootstelling aan kwarts- en houtstof.

De essentie van de nieuwe handleiding is: door de blootstelling aan inhaleerbaar (verf)stof te beheersen, beheer je ook de blootstelling aan aanwezige gevaarlijke stoffen. Chroom-6 metingen zijn dan niet meer noodzakelijk.

Om als bedrijf je medewerkers goed voor te lichten, kan je de toolbox-meeting ‘Gevaarlijke stoffen bij het bewerken van oude verflagen gebruiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Exoskelet voor schilders behoeft verdere doorontwikkeling

Blom komt met VR-simulator voor hoogwerkertraining

Bewust Veilig-dag trekt recordaantal deelnemers

Webinar ‘Sta stil bij Veiligheid’

Bewust Veilig-dag pocht met ruim 500 aanmeldingen


Naar archief >