Afvalkorting voor Betere Schilders • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Afvalkorting voor Betere Schilders


500 erkend Betere Schilders in Nederland kunnen sinds deze week hun verfafval laten ophalen door ‘waste-to-productbedrijf’ Renewi. Dit kost ze 50 cent met kilo, naast de transportkosten van 59 euro per keer.

Volgens kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder, die de handen ineen heeft geslagen met Renewi, haalt de afvalverwerker jaarlijks 14 miljoen ton afval op. 89 procent daarvan wordt gerecycled of gebruikt voor energieherwinning. Door toepassing van nieuwe technieken kan Renewi afval omzetten tot bruikbare materialen als papier, metaal, kunststof en glas. Maar ook hout, bouwstoffen, compost en energie.

Betere Schilders die willen profiteren van de korting, moeten ervoor zorgen dat ze voldoen aan de voorwaarden van het zogenoemde schilderspakket. Dit betekent dat spullen als poestdoeken, kwasten en mengbekers maximaal vijf procent van het totaal mogen uitmaken. Het verfafval moet bovendien zijn verpakt in een dekselvat van mimimaal 50 liter, een stalen dekselvat van 200 liter, een palletbox met UN big-bag of een Chemo P600/P800 met PE-binnenzak.

Op de nieuwe website van De Betere Schilder komt een digitaal formulier waarmee vaten en containers op te vragen zijn. Hier kan ook verfafval worden aangemeld om op te laten halen. Renewi neemt contact op om een afspraak te maken. Vóór de nieuwe website live is, kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met Ricardo Altman via 06-25775894.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Betere Schilder: laat een ander de zonnepanelen weghalen

Fabrikant ANZA en organisatie Betere Schilder gaan samenwerken

Gelders bedrijf doneert verf aan getroffen Beiroet

Betere schilder: cursussen voor thuiszitters, posters en buttons voor de doorwerkers

Tien finalisten voor prijs ‘Glasinzamelpunt 2019’


Naar archief >