Blog

Nieuwe verf 2010

De schilder komt er straks niet meer onderuit: we gaan anders en
in ieder geval met andere verfsoorten schilderen. Maar komen de verffabrikanten
de nu al experimenterende schilder ook tegemoet met gepaste voorlichting?

Begin dit jaar heb ik, uit aangeboren nieuwsgierigheid, Sikkens Rubbol XD uitgeprobeerd. Ook daartoe verleidt door de overweldigende reclamecampagne.
 
Sikkens is een heel goed merk wat de levensduur betreft maar vanwege onze Nederlandse weersomstandigheden niet altijd mijn eerste keus. Ik krijg de liter XD zonder commentaar over de balie aangereikt en zie op het blik ook geen bijzondere aanwijzingen.
 
Tijdens een geschikt project ga ik onder gunstige condities één kozijn met XD schilderen. De verwerking is prima en het ziet er goed uit. Daarna ga ik naar de andere kant van het huis om met de eerste keus verf verder te schilderen.
 
Na een half uurtje komt de opdrachtgeefster verschrikt naar mij toe of ik even wil komen kijken. En tot mijn stomme verbazing komt de XD uit alle hoeken en randen naar beneden gedropen. Ik bel direct de Sikkensleverancier en dan pas krijg ik doodleuk te horen dat je XD dun moet aanbrengen.
 
Jarenlang  hebben we ons aangeleerd volle lagen aan te brengen. En nu komt Sikkens met een verf die heel anders verwerkt moet worden. Sikkens informeert de zoekende schilder, die de voorlichtingsavonden niet kan bezoeken, tijdens deze ontdekkingstocht –  hetzij via bijsluiter, site of waarschuwing op het blik – daarover op geen enkele wijze.
 
Kijk , op zo’n manier wordt het wel erg lastig om aan nieuwe verfsoorten te wennen.

Over Bas Burema

Bas Burema (1957) is al veertig jaar schilder. Precies dit jaar heeft hij 25 jaar zijn eigen bedrijf. Burema is bewust OZP'er: Ondernemer-Zonder-Problemen. Hij volgde Mavo, Havo en Pedagogische Academie en haalde zijn schilderspapieren tussen de bedrijven door. Bas Burema schrijft in zijn blog over zaken waar de schilder van dag tot dag mee te maken heeft.

Bekijk alle berichten van Bas Burema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.