Blog

Meesterdromer

Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn vorige blog plaatste. Regen, zonneschijn, pijn en vrolijkheid passeren tijd en verdwijnen in de ‘mist of time’. De vorige ronde sprak ik over noodzakelijke veranderingen, het pro actief in je bedrijf staan en met steeds een schepje er boven op, beter te presteren en nieuwe wegen in te slaan.

Ik gaf u tevens aan een meester dromer te zijn. Vaak ontstaan de meest curieuze ideeën en (on)werkelijkheden in mijn gedachten en even vaak worden ze afgevoerd als onuitvoerbaar dan wel onhaalbaar.
En jawel, ik droom zelfs van een schildersvakprijs ! (we zullen zien)

Langs de tijdlat gebeuren in mijn bedrijf vele zaken die ongewild toch de nodige impact hebben. Zo vertrok een zeer gewaardeerd personeelslid de accountancy in. U begrijpt dat sollicitatieprocedure, gesprekken, selectie en de nodige inwerktijd weer zijn beslag hebben gekregen.

Er kwam, zomaar ineens, een jeugdige vakschilder op mijn pad, 21 jaar nog maar, maar een ongekende netheid, correctheid en leergierigheid. Zo ontzettend mooi om te zien dat ook vandaag nog jonge mensen kiezen voor het mooie schildersvak. Het vergulden en restaureren gaat hem reeds bijzonder goed af. En als bedrijf kunnen we zo een slag maken!

Ook maken we slagen in de Glasgroothandel, waarmee we in 2010 vanuit het schildersbedrijf begonnen. Reeds 10 medewerkers zijn continue bezig met zeer professionele ondersteuning aan een keur van glasverwerkende eindgebruikers. U moet dan denken aan Schilders, Glaszetters, Bouwbedrijven, Timmerfabrieken, Interieurbouw en Keuken- en Sanitairbedrijven. In 7 jaar tijd van niets groeit dat tot toonaangevend, en zo verdwijnt, hoewel goed winstgevend, voor je het weet mijn schildersbedrijf Vakwerkhuis naar de marge van mijn ondernemen.

Met de Glasafdeling binnen Bouwend Nederland ben ik kort geleden met een business trip mee geweest naar Noord Italië. En naast bijzonder informatieve persoonlijke gesprekken met collega-ondernemers in de glasbranche, zijn we ook op bedrijfsbezoek geweest bij een grote Italiaanse machinebouwer (Forel). En zo borrelen alle ideeën over isolatieglasproductie, dan wel het zelf produceren en of assembleren van allerlei glasproducten weer in de gedachten van deze ‘jonge’ ondernemende man. (we zullen zien)

The do’s and don’t s, wat is mogelijk dan wel onmogelijk. Wat is haalbaar en wat is margerijk, waar liggen de kansen en wat zijn vooral de valkuilen. Wat is ondernemen interessant !
Ik maak u graag deelgenoot via dit medium van het vervolg. Alhoewel er vast nog veel water door de Rijn zal stromen alvorens ideeën werkelijkheid worden en rendabel zijn ! Ik kocht alvast een tweetal bedrijfspanden om die te doen samensmelten tot 1 geschikt pand. Zo blijf ik bezig en temporiseer ik de onstuimige ideeëngolven en neem ik de tijd voor de juiste afslagen. U hoort van me.

Over Dirk Boersma

Dirk Boersma (1965), woont en werkt in Woudenberg en omstreken en is reeds 25 jaar eigenaar van Vakwerkhuis Schilders (zie www.Vakwerkhuis.nl). Daarnaast is hij eigenaar van glas- en verfhandel XL- glas & verf (zie www.XLglas.nl). Bij elkaar heeft hij 10 vakmensen in vaste dienst. Hij schrijft over zijn praktijk als ondernemer in de schilder- en glasbranche.

Bekijk alle berichten van Dirk Boersma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.