Ga naar hoofdinhoud

Kleur op die muur!


Vorig jaar schreef ik in mijn blog “2020 uitzwaai jaar RAL 9010” al dat er steeds meer kleur wordt gebruikt op de muren. Waar het enkele jaren geleden bijna allemaal 9010 was (met zwarte staalachtige kozijnen) zie je nu veel meer kleur komen. Je kan zelfs nog verder gaan dan een simpel muurtje met een steunkleurtje. Want met een waterpas-kruislaser en gele tape kan je de meest saaie witte muren weer gezellig en warm maken.

Natuurlijk moet je wel een beetje kijk op kleur hebben. Voor de meeste collega’s is kleur een belangrijk onderdeel van het vak en vinden ze trends op kleurgebied interessant. Het kan zeker een meerwaarde voor je bedrijf zijn: mooie kleuradviezen of moodboards, professioneel gepresenteerd kunnen menig toekomstige klant over de streep trekken. En dat kan heel fijn zijn in de zoektocht naar binnenwerk voor in de winter. Zo ook voor mijn collega Gerco. Die regelmatig een “carte blanche” krijgt voor kleur toepassingen op de binnenmuren en deze dan omtovert tot unieke kunstwerkjes. De foto’s bij dit blog zijn dan ook zijn projecten, die we samen gerealiseerd hebben. Ere wie ere toekomt :).

Creativiteit

Een paar mooie, bij elkaar passende kleuren, een paar rollen gele tape en een waterpas-kruislaser is alles wat je nodig hebt om unieke muren te maken. En een beetje creativiteit is ook wel handig. Zo komen we tot heel originele decoratieve creaties. Zie de foto’s. Ook is dit een mooi trucje om schuin weglopende plafonds weer optisch waterpas maken. De meeste mensen reageren enthousiast maar je hebt altijd mensen die “goh, apart” reageren. Maar ook hier geldt, als de opdrachtgever maar tevreden is. 

Kleur

Ik zie al regelmatig foto’s op de socials voorbijkomen van collega’s die ook zo goed met kleur bezig zijn. Echt gaaf. Gewoon een muurtje in een accentkleur is zóóóóó 2020. Gooi je creativiteit in de strijd en maak van 2021 een kleurrijk jaar, we kunnen het zo goed gebruiken nu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verf die met druk op de knop van kleur verandert

Muurverf in de maak tegen corona

Video: muren spuiten op nieuwbouwproject Den Bosch

Drie webinars over kleur van Sigma

Spoorhuisje deze keer centraal in kleurtwist


Naar archief >