Ga naar hoofdinhoud

9010 uitzwaai jaar


Mensen lijken er klaar mee. Ral 9010 is niet meer de standaard. Dit winterseizoen beleven we de omslag. We hebben de hele kleurenwaaier nodig bij het adviesgesprek. Afgelopen tien jaar voldeed 9010 in bijna alle situaties (met hier en daar een steunkleur), nu gaat men vol voor kleur. Ik vind het als schilder erg leuk om meer met kleur bezig te zijn. Dat (bijna) wit is ook maar wit…

Ineens begon het te dagen, er is nu veel meer vraag naar kleur op de muur! Ik zit helemaal niet zo in kleurtrends, VT-wonen dingetjes of hippe interieur programma’s maar sinds we binnen bezig zijn, ongeveer vanaf eind oktober, hebben we al zoveel verschillende kleuren gebruikt. En vooral zo weinig Ral 9010 in vergelijking van voorgaande jaren. Het viel echt op. Eerste grote binnenklus bijvoorbeeld. Gehele woning binnen, kozijnen, wanden en plafonds. Was het enkele jaren geleden gemeengoed om alles wit, of bijna wit doen, nu niet. Alleen de plafonds nog wit, 9016, maar wanden, kozijnen en deuren, allemaal kleur. En best zware kleuren. De algemene wanden een bruin/beige tint uit de Keim waaier en in de slaapkamers weer afwijkende, donkere kleuren. Vooral blauw. Kan me niet herinneren dat we zoveel kleur in een woning hebben gestopt. Bij navraag van collega’s op social media blijkt dat dit voor hun ook geldt.

geen 9010
Zolderverdieping in een mooie beige tint

Kozijnen

Ook de kozijnen zijn niet langer meer wit. Zowel de binnenkozijnen als ook de gevelkozijnen worden aan de binnenzijde voorzien van kleur. Op instagram zie ik heel veel zwart voorbij komen maar ook allerlei kleuren bruin en groen zijn vandaag de dag in trek. Vooral in zijdeglans en ook in mat. Kon je vroeger bij een aanbieding tegen de groothandel zeggen “ow, doe maar 9010, dat komt wel op”. Dat zou ik dat nu niet meer doen. De kans dat je er langer mee blijft zitten dan enkele jaren geleden is een stuk groter geworden.

9010 uitzwaai jaar
Slaapkamerwand donkerblauw

Vakmanschap

Kleur is onderdeel van ons vak. Er wordt nu er meer beroep gedaan op onze kennis van kleur. En kleurcombinaties, dus verdiep je er in. De klant adviseren op gebied van kleur is leuk. En het schilderwerk wordt er interessanter van en ook iets duurder, dat wel. We nemen dit jaar afscheid van de Jan Des Bouvrie-erfenis. Allemaal even zwaaien naar Ral 9010, doei! Welkom kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verf die met druk op de knop van kleur verandert

Spoorhuisje deze keer centraal in kleurtwist

Een klus waar je af en toe van weg moet lopen (video)

Brave Ground de kleur van 2021 volgens AkzoNobel

Sigma: Bruin is het nieuwe grijs


Naar archief >