Blog

Echter, om mij heen zie ik nog steeds ondernemers waarvan ik denk dat ze hun ogen pas open doen na de carnaval. Dan denk ik ‘hoe doen die mensen dat’ of ‘hoe gaan die lui hun jaar straks afsluiten’.

Toegegeven, ook ik dacht eind december ‘even de teugels los’! En dat mocht, want na de inspanning was het goed om even de zinnen te verzetten. Maar koud in januari mochten de voorraden in balans genomen worden en in week 1 stond daar het personeel. En dan moet je en dan ga je!

Gelukkig heeft het mij nooit echt aan werk ontbroken en na 25 jaar ‘schilder’ weet je wel een beetje hoe het er aan toe dient te gaan. Het mooiste is een gezonde hoeveelheid werk en een beetje druk op de ketel. Dan worden de beste resultaten gemaakt. Dit jaar is het gelukt. De combinatie van werk en druk, bedoel ik dan en ik mocht verrast zijn met een positief begin. Dankbaarheid.

En dat is wat het ondernemen met personeel voor mij zo boeiend maakt. Een sport om goed werk binnen te halen, goede werknemers te begeleiden, een gezonde werkdruk op te bouwen, plus een mooi werkresultaat met een tevreden opdrachtgever.

Maar het is tevens het eerste kwartaal. En van mijn 25 jaar zijn er minstens 10 geweest die absoluut eindigden in een zware min. Dat valt dan heel erg tegen. Tegen de zomervakantie raak je de nul. Vervolgens zit iedereen met de billen in het zand en na de vakantie mag je in, als het mee zit, drie maanden het schip de veilige haven binnenleiden. Nee, gezegend die ondernemer die van af de start voorop mag liggen en de oogst reeds voor de vakantiemaand ziet gestalte krijgen.

Ik wens u een goed eerste kwartaal.

Over Dirk Boersma

Dirk Boersma (1965), woont en werkt in Woudenberg en omstreken en is reeds 25 jaar eigenaar van Vakwerkhuis Schilders (zie www.Vakwerkhuis.nl). Daarnaast is hij eigenaar van glas- en verfhandel XL- glas & verf (zie www.XLglas.nl). Bij elkaar heeft hij 10 vakmensen in vaste dienst. Hij schrijft over zijn praktijk als ondernemer in de schilder- en glasbranche.

Bekijk alle berichten van Dirk Boersma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.