Ga naar hoofdinhoud

Eindejaars ‘016 !


Ik laat het jaar de revue passeren en tel de zegeningen. We zijn in een jaar zo’n 14 Rijksmonumenten en 5 Gemeentelijke monumenten verder. En dan zijn er nog al die speciale ‘gewone’ huizen waaraan is gewerkt.

Dan gaan de gedachten in eerste instantie naar Mijn Vakmannen: chapeau! Zonder vakmannen geen werk, zonder specialisaties geen surplus.
Nee, dit jaar mocht er zeker zijn, en nog zijn we er niet. Want we hebben nog een grote buitenklus aan een landhuis: Alle verflagen van de muren afhalen. Daarme kunnen we dus grotendeels de winter wel doorkomen.
Voor de ondernemer betekent dat dat ik nu aan het regelen ben geslagen voor het voorjaar en de zomer ’17, om onder stoom te blijven.

Ook in het glas ging het ronduit goed. Immers: de bouw trekt aan en al die bouwsels moeten dicht: Mooie particuliere woningen, utiliteitsopdrachten, prachtige brandwerende wanden, glazen scheidingswanden tussen bijvoorbeeld klaslokalen en hardglazen deuren in een dokterspraktijk.
Ook de serrebeglazing liep prima, evenals de gelaagd-gehard productie voor de speciale industrie.

Hard werken is geen straf, zeker niet als er resultaat naar is. Resultaten meet ik af aan het visuele, aan de de kwaliteit, of beide, liefst gecombineerd met marge. Waardoor je weer investeringen durft te doen die zich potenteel weer naar omzet vertaalt. Allemaal zaken die ons als ondernemers aangaan en de weg naar morgen plaveien.

Ik hoop dat u net als ik met gepaste trots over een paar weken met de kerstvakantie het jaar kunt afsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Havisten stromen vaker door naar het mbo

Gigantische kinderboekenkast op Haagse muur

Campagne tegen kwast spoelen onder de kraan

West knapt zuidelijk seinwezen op

Lage-inkomensvoordeel voor werkgevers vervalt


Naar archief >