Ga naar hoofdinhoud

De online verfwinkel


De consument bestelt een groot deel van zijn aankopen in een online winkel. Kleding, boeken, televisie’s, noem het maar op. En ook verf. Maar de professional, zoals de schilder, bestelt deze ook via een webshop? Het kan. Het is tegenwoordig best gebruiksvriendelijk maar gebeurt het ook vaak?

Duurzame verf
Aangezien ik in mijn schilderbedrijf voornamelijk met duurzame producten werk was ik aangewezen op specialistische verfgroothandels, zoals Linova in Zutphen. Niet bij mij om de hoek dus online zoeken en bestellen is makkelijk. Regelmatig bestelde ik producten via deze website. Hierbij kreeg ik na inloggen de korting meteen verrekend en zag je direct wat jou netto prijs was. Dat was bijvoorbeeld heel handig tijdens calculaties. En toch betrapte ik mezelf erop dat ik steeds vaker gewoon de telefoon pakte (ouderwets!). Nu ik een groothandel (Mars Natuurlijke Verf) met duurzame verfsoorten bij mij in de buurt heb, is het contact met Linova een stuk minder. Voornamelijk door de verzendkosten die nu wegvallen.

De online verfwinkel
De particulier wil korting op professionele merken

De schilder
Nu zijn er zeer veel webshops met professionele verf in Nederland. Wellicht heeft je eigen groothandel er ook wel een. Toch vraag ik mij af of veel schilders hier gebruik van maken. En wat zou een webshop de schilder aan extra’s moeten bieden om het nog aantrekkelijker te maken? Wel zal het bestellen via een e-mailtje vaak gebeuren. Dat is makkelijk, kan je ’s avonds even doen, staat het ’s ochtends klaar bij de groothandel. Het is ook heel duidelijk voor bijvoorbeeld de kleurnummers. Weet je in elk geval wie de fout gemaakt heeft!

Blauw Vlas
Heel veel Google resultaten voor online verfwinkels!

Telefoon
Toch denk ik dat deze vele webshops het voornamelijk moeten hebben van de particulier. Er gaat ook meer verf om in de DHZ wereld dan in de professionele verfhandel. En veel particulieren willen zelf schilderen met de producten die de professional ook gebruik. Sikkens, Sigma, Wijzonol. Deze zijn tegenwoordig zeer eenvoudig te verkrijgen via het web, zelfs met korting. En de professional? Die belt gewoon zijn groothandel en besteld…


Deel via:

2 reacties op “De online verfwinkel

  • Jasper

    Zelf heb ik een gerenommeerde verf zaak. En heb dus te maken met de DHZer als consument. Ik verkoop Sikkens, Sigma, Wijzonol etc. Weet mijn omzet nog redelijk op pijl te houden echter heb ik mijn focus meer op exclusievere verf merken (moeten) zetten. Farrow&Ball, Little Greene en Painting the Past. Deze verf moet je zien, voelen en net nog niet ruiken. Hier doet de klant nog (moeite) om er voor naar de winkel te komen. Echter hebben wij de grote gun-factor dus zonder korting maar met een goed verhaal en advies lopen de prof merken nog steeds goed. Sinds 1 oktober heb ik ook een private label onder de naam Home Made By_REE. Geproduceerd door Sigma echter vele malen voordeliger. Niet alleen voor verf maar ook behang, vloeren, gordijnen en overig raamdecoratie is REE Heemstede het adres voor inspiratie, innovatie en beleving op en top.

  • Is toch te gek dat het zoveeeel scheelt in prijs om in een webshop verf te kopen dan in de gewone winkel terwijl het ook nog eens milieuvervuilend is voor 1 blikje heel Nederland door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Studiedag Circulair Bouwen

Relatief veel zzp’ers gestopt in eerste half jaar

Gouden tijden voor beunhazen door tekorten in bouw

Hoe-vaak-moet-ik-schilderen module van Anker stuy

Flexibelere aflossingsregeling coronabelastingschuld


Naar archief >