Blog

Concepten

Misschien is het nog niet tot iedereen doorgedrongen. De Nederlandse Bond
van Timmerfabrikanten is doende het kozijnwerk aan te bieden in conceptvorm. Dit
kan in de nabije toekomst zeer nadelige gevolgen hebben voor de
nieuwbouwschilder.

In de strijd om bij te blijven heeft de NBvT een drietal concepten ontwikkeld. Concept I is gunstig voor de schilder: beschadigingen op de bouwplaats bijwerken en twee lagen aanbrengen.

 

Concept II lijkt nog het meeste op de gangbare manier van werken: bijwerken en eenmaal aflakken. Bij concept III raakt de schilder volledig uit beeld. De timmerfabrikant plaatst het kozijn met het compleet afgewerkte verfsysteem in de gevel.

 

Behalve dat op deze wijze hout als ondergrond wordt opgewaardeerd, past dit zijdelings ook in de oplosmiddel reducerende regelgevingen. In de spuiterij worden watergedragen laksystemen onder geconditioneerde omstandigheden aangebracht. De aannemer hoeft geen rekening meer te houden met moeilijk drogende verfsystemen.

 

Informatie omtrent het conceptverhaal kunt u vinden op de site www.nbvt.nl

Over Jan Maurits Schouten

Jan Maurits Schouten (1965) is getrouwd, 'heeft' twee kinderen. Studeerde aan de Hogeschool Arnhem en de Radboud Universiteit Nijmegen. Werkte voor verschillende vakbladen. Regisseerde bedrijfsfilms. Liefhebbert in de literatuur. Hoofdredacteur van SchildersVakkrant sinds 2000.

Bekijk alle berichten van Jan Maurits Schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.