Scheuten Projects neemt Okalux over • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Scheuten Projects neemt Okalux over


BGT Bischoff Glastechnik AG in het Duitse Bretten, onderdeel van Scheuten Projects, neemt de bedrijfsmiddelen van Okalux in Marktheidenfeld over.

Okalux is sinds 1965 fabrikant van functioneel en design-georiënteerd isolatieglas dat het gebruik van daglicht, het gebruikscomfort en de energie-efficiëntie verbetert. Het bedrijf moest vorig jaar faillissement aanvragen. Nu worden de bedrijfsmiddelen en de meerderheid van de Okalux-medewerkers overgenomen door BGT.

Klaus Wittmann, Managing Director van BGT, licht de achtergrond van de overname toe: “In het verleden hebben BGT en Okalux vele malen samengewerkt aan glasprojecten. We zijn dan ook goed bekend met de hoge kwaliteit van de producten, de uitstekende prestaties, de uitgebreide staat van dienst en het unieke assortiment van Okalux.”

“Ze vullen de activiteiten van BGT uitstekend aan en hiermee breiden we ook onze capaciteiten op het gebied van isolatieglas en onze vaardigheden voor het uitvoeren van grootschalige projecten verder uit. We verwachten daarom veel synergie voor beide bedrijven.”

Wittmann wijst daarbij ook op de aanwezigheid van Okalux in Noord-Amerika. “BGT heeft al veel projecten in Amerika uitgevoerd, zoals World Trade Center 1 & 3 en Louis Vuitton op de 5th Avenue in New York. Met een lokale aanwezigheid kunnen we deze uitdagende markt nog beter bedienen”, besluit Klaus Wittmann.

Scheuten Glas , dat het hoofdkantoor in Venlo heeft, behoort tot de top 5 van onafhankelijke glasbedrijven in Europa en ondersteunt zijn klanten al sinds 1950 met een breed assortiment aan kwalitatief hoogstaande glasproducten en bij het uitvoeren van glas-technische projecten.

Vanuit een eigen netwerk van regionale productiefaciliteiten en vestigingen in Nederland, België en Duitsland levert de glasexpert betrouwbaar en snel glasproducten met thermische en geluidsisolatie, brand-, zon- en warmtewering, letsel- en inbraakveiligheid en design aan de (inter)nationale bouwwereld.

Scheuten Projects is een intensief samenwerkingsverband van Scheuten Venlo en SAGT met BGT Bischoff Glastechnik AG en SITEC Produktions GmbH. Scheuten Projects richt zich wereldwijd op projectklanten, die hoogwaardige expertise nodig hebben op het gebied van glas en gevels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Subsidie voor nieuwe machine Glas Ockels

Nippon koopt Dulux Australië voor 2,48 miljard

Akzo duikt dieper in vliegtuigcoatings


Naar archief >