Ga naar hoofdinhoud

Potkwast 13: Pionieren met elektrische fietsen


Een eerste indruk maak je maar één keer. Dat moet Sven de Laaf hebben gedacht bij schilders-evenement Masters of Maintenance, afgelopen najaar. Want ineens stond er een bakfiets half in het nieuwscafé geparkeerd. Het bedrijf van De Laaf, Zoem.bike, is dan ook de ontwikkelaar en maker van dit elektrische vehikel.

(Screenshot video Zoem.bike)

Ook Michael van Lochem, directeur eigenaar van Vastgoedzorg Van der Weide uit Voorschoten, schoof aan bij het gesprek. U raadt het al: zijn bedrijf maakt gebruik van zo’n flitsende fiets.

Efficiënt inrichten

‘De steden gaan dicht voor diesels’, weet Van Lochem. ‘Toen zag ik die fiets, en dacht ik: misschien kunnen we samen iets ontwikkelen.’ De Laaf: ‘Wat is nou de behoefte van een schilder, wat neemt hij mee, hoe kun je zo’n bak zo efficiënt mogelijk inrichten?’

Van Lochem: ‘Ik heb één fiets bij Sven gekocht. We werken veel voor een corporatie in Den Haag, dat autoluw wordt gemaakt. Ik denk dat het belangrijk is dat je als bedrijf je verantwoordelijkheid neemt. Wij kiezen voor duurzame oplossingen, zijn bijvoorbeeld ook bezig ons wagenpark elektrisch te maken.’

De bakfiets draagt ook bij aan zijn doelstellingen. Wat zo’n vervoermiddel eigenlijk kost en op welke verrassende plek Van Lochem en De Laaf elkaar jaren geleden leerden kennen, en nog veel meer over de ins en outs van de duurzame fiets, hoor je in onze dertiende Potkwast:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Masters of Maintenance verhuist naar Houten

MIA\Vamil succes voor elektrische bakfietsen

Potkwast 16: ‘Oprechte aandacht blijft het toverwoord’

Afbouw Vakdagen mikt óók op schilders

Potkwast 15: Liefde voor de witte broek bijbrengen


Naar archief >