Luiken en Grim versterken jury NSVP • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Luiken en Grim versterken jury NSVP


Twee oud-winnaars van de Nationale SchildersVakprijs, die van vorig jaar (Hans Luiken) en die van de tweede editie (Eric Grim), zijn de nieuwe leden van de jury van de Nationale SchildersVakprijs 2021.

Hans Luiken bij de uitreiking van de Nationale SchildersVakprijs 2020, geflankeerd door presentatrice Annemarie Brüning

Eric Grim, inmiddels praktijkinstructeur bij de SchildersVakopleidingen in Horst, Mierlo en Roermond en bekend als presentator van de televisieserie Schilderen is vak op RTL 4, won de SchildersVakprijs in 2009. Hij was toen zelfstandig schilder en woonde in Zeeland. Het boerderijtje in Biggekerke dat hij met veel kennis van producten en technieken en na een kleuradvies in de lak zette, won het dat jaar van veel grotere en prestigieuzere projecten. Grim verhuisde voor de liefde naar de andere kant van het land en zette daar zijn schildersbedrijf een tijd voort. Nu is hij fulltime praktijkdocent.

Hans Luiken is directeur van Dofine uit Winschoten, een studio die muren en vloeren ‘creëert’. Met veel verstand van materialen en een groot team van vakmensen en artiesten ontwerpt hij interieurs op bestelling en ontwikkelt hij de decoratieve technieken die daarvoor nodig zijn. Projecten van Dofine werden meerdere keren genomineerd. In 2020 won Luiken de overall-prijs met de styling van horecagelegenheid Ruby Rose in Utrecht.

Grim en Luiken completeren de jury die verder, net als vorig jaar, bestaat uit de oud-winnaars Hans Wolters (Wolters BV, Deventer) en Dirk Boersma (Vakwerkhuis, Woudenberg), verfinspecteur Léon Krom (AHA-Adviseurs) en de hoofdredacteuren Wouter Mooij (Eisma’s Schildersblad) en Jan Maurits Schouten (SchildersVakkrant, SchildersVAK.nl). Inzenden voor de prijs kan tot 1 september op www.schildersvakprijs.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Dertig bedrijven strijden om negen SchildersVakprijs-nominaties

Final call voor inschrijving NSVP 2021

Inzendingen NSVP 2021 goed op gang

SchildersVakprijs in de startblokken voor hybride event

Video | Cloïn knapt monumentale Bergse voorgevel op


Naar archief >