Ga naar hoofdinhoud

Kilometertellers NSVP-juryleden draaien overuren


Ruim 1.200 kilometer, dwars door Nederland, van project naar project. De jury van de Nationale SchildersVakprijs (NSVP) heeft alle genomineerden bijna bezocht. Deze week de laatste bezichtigingen. En dan weten we (wij donderdag al – staatsgeheim! – jullie dinsdag bij de uitreiking of de internet-uitzending) wie dit jaar in de prijzen zijn gevallen.

Schilder Sergio Klabbers praat in Amsterdam de juryleden (vlnr) Léon Krom, Wilfred Witteveen, Hans Luiken en Jan Maurits Schouten bij.

Voor de goede orde, we verdelen zes trofeeën: de overall-juryprijs, categorieprijzen voor onderhoudsschilderwerk, decoratie- en restauratieschilderwerk en nieuwbouw- en renovatieschilderwerk, de publieksprijs en de klanttevredenheidspluim.

Goed om te zien is dat regionale media de genomineerden wederom weten te vinden. Zo kon Ruben van der Kruis rekenen op aandacht in het Eindhovens Dagblad, haalden Sergio Klabbers en Jesse Pols de kolommen van Het Parool en ruimde de Provinciale Zeeuwse Courant een plekje in voor Barre Verkerke.

Stem op je favoriete project

De publieksprijs is de enige prijs waar jullie zelf invloed op hebben. Dit kan simpelweg door je stem te geven aan je favoriete project op www.schildersvakprijs.nl. Op deze website is dinsdag 29 november via een livestream vanaf 19.00 uur tevens de uitreiking te volgen. Die heeft plaats in het winnende project van vorig jaar: Vereenigingsgebouw Stork in Hengelo.

Hieronder enkele foto’s van de jury op project(en)bezoek. Het keurkorps bestaat dit jaar uit voormalig SchildersVakprijs-winnaars Eric Grim, Hans Wolters, Hans Luiken en Wilfred Witteveen. Verfinspecteur Léon Krom van AHA-Adviseurs, Eisma’s Schildersblad-hoofdredacteur Wouter Mooij en juryvoorzitter Jan Maurits Schouten maken het gezelschap compleet.

In de komende SchildersVakkrant (verschijning: 25 november) een reportage over hoe zo’n dagje met de vakjury eraan toegaat. Abonnees kunnen dit verhaal op onze site al lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Kilometers vreten voor topschilderwerk

NSVP: laat je allerbeste vakwerk zien

Nog 1 maand om jouw mooiste project in te sturen

Hoogstraten vervangt Wolters in NSVP-jury

Video | Uitreiking SchildersVakprijzen 2022


Naar archief >