Ga naar hoofdinhoud

Schilders-soundtrack onder de kerstboom


De beste rapper die je niet kent. Zo profileert Sirkris zichzelf. Daar kan weleens snel verandering in komen, want de debuutplaat van de man achter deze artiestennaam – Kris Warger – is deze maand verschenen.

Kris Warger (rood pak) met zijn muzikale kompaan Cyan Dalebout bij de Nationale SchildersVakprijs.

De Nationale SchildersVakprijs kan als officieuze release worden gezien. Bij dit evenement, waar Warger optrad, verkocht hij de eerste drie exemplaren van Uit De Verf. Zijn album staat vol verwijzingen naar de Nederlandse verf- en schilderswereld. Niet zo gek, want Warger was als adjunct-directeur van groothandel ProCoatings, van zijn vader Ed, jarenlang werkzaam in deze sector.

Zijn verhaal tekenden we in juni al op en we maakten een video in zijn studio. In de muziek hoopt Warger, nu 39, zijn nieuwe geluk te vinden. Van de in totaal 500 exemplaren van Uit De Verf zijn elke 100 lp’s – niet de hoes, maar de daadwerkelijke geluidsdrager – in een andere kleur geperst: nog een knipoog naar zijn oude werkomgeving. Het zeer persoonlijk getinte album kan worden gezien als soundtrack voor de schildersbranche.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Video | Uitreiking SchildersVakprijzen 2022

Verkerke en Van der Kruis grote winnaars SchildersVakprijs

Publieksprijs NSVP trekt recordaantal stemmers

Video | Kris Warger rapt zich kleurrijk uit de verf

Nationale SchildersVakprijs: inschrijving van start


Naar archief >