Ga naar hoofdinhoud

Dertig bedrijven strijden om negen SchildersVakprijs-nominaties


Wie er in de race zijn voor de Nationale SchildersVakprijs 2021? Een eerste schifting is gemaakt en te zien op Schildersvakprijs.nl. Dit zijn de dertig voorgeselecteerde projecten, waaruit de jury begin november negen genomineerden (drie per categorie) bekendmaakt.

Vier silo’s bij Aalten van RoosArt. Categorie: Decoratie & Restauratie.

Veruit de meeste deelnemers, liefst zeventien, bevinden zich in de categorie Onderhoudsschilderwerk. Decoratie & Restauratie volgt met negen kanshebbers en bij Nieuwbouw- & Renovatieschilderwerk is de kans op de uiteindelijke winst zelfs 25 procent. In deze categorie strijden vier bedrijven om drie nominaties. De jury, met een dijk aan schilderservaring op het hoogste niveau, inspecteert de komende weken alle projecten.

De negen genomineerden maken allemaal kans op de trofee der trofeeën: de Nationale SchildersVakprijs 2021, de categorie-overstijgende overallprijs. Ze zijn ook allemaal in de running voor de Publieksprijs, waarvoor vanaf november gestemd kan worden op Schildersvakprijs.nl. Tot slot is er de Klanttevredenheidspluim. Die zal een van de dertig voorgeselecteerden ten deel vallen nadat USP Marketing Consultancy heeft onderzocht wie van deze bedrijven kan bogen op de meest tevreden opdrachtgever.

Beste van twee werelden

In coronatijd maakte ook de Nationale SchildersVakprijs kennis met het fenomeen livestream. De uitreiking miste vorig jaar zijn vertrouwende entourage en mogelijkheid tot netwerken, maar was vanuit huis wel voor iedereen te volgen. Dit najaar bundelt de organisatie het beste van twee werelden: een uitreiking op locatie (Musis Arnhem, dinsdag 30 november) voor genodigden en een live-uitzending op internet waarop elke geïnteresseerde kan intunen.

Tot slot nog een correctie. In de SchildersVakkrant die vrijdag verschijnt, wordt in fotobijschriften per abuis gerept van genomineerden. Dit is (vooralsnog) onjuist. Zoals hierboven al te lezen valt, gaat het om voorgeselecteerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Inschrijving Nationale SchildersVakprijs is geopend

Registratie voorjaarsbeurzen open

Schilders-soundtrack onder de kerstboom

Video | Uitreiking SchildersVakprijzen 2022

Verkerke en Van der Kruis grote winnaars SchildersVakprijs


Naar archief >