Ga naar hoofdinhoud

Wits wacht grote verduurzamingsklus in Groningen


Wits Noord maakt na de bouwvak 166 woningen aan en rond de Davidstraat in Groningen toekomstbestendig. Voor dit onderhouds- en verduurzamingsproject heeft het bedrijf een contract getekend met Christelijke Woningstichting Patrimonium.

Rick van Asten (Wits Noord, links) en Bas Krajenbrink van Patrimonium slaan de handen ineen

De aanpak maakt onderdeel uit van een forse verduurzamingscampagne van Patrimonium. ‘Met dit project erbij staat de teller dit jaar op 650 woningen’, zegt bestuurder Bas Krajenbrink van de Groningse corporatie. Hij belooft aan de Davidstraat en omliggende straten ‘tal van maatregelen die het wooncomfort van de huurder verbeteren’.

Krajenbrink doelt onder meer op het verbeteren van de isolatie. Daardoor daalt het energieverbruik – en daarmee de energiekosten – en blijven de woningen beter warm in de koudere maanden. Daarbovenop moet een nieuw mechanisch ventilatiesysteem zorgen voor een gezondere luchtkwaliteit in huis.

‘Huurders en omwonenden hebben ongetwijfeld vragen over de werkzaamheden, en misschien ook zorgen’, vermoedt Rick van Asten, directeur van Wits Noord. ‘Om die reden organiseren we een informatiemarkt en gaan we persoonlijke gesprekken voeren. Daarnaast houden we elke week een wijkspreekuur.’ Een nog te verschijnen website en informatiefilm moeten tevens meer inzicht bieden.

Als symbool van duurzaamheid en om het vertrouwen in elkaar te benadrukken, hebben Krajenbrink en Van Asten in de binnentuin van de Davidstraat een boom geplant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Wolters en Van der Geest bundelen krachten

Infobladen dampremmende en waterkerende folies

‘Krimp bouw brengt verduurzaming van sector in het gedrang’

Hemink Groep sluit zich bij Cirkelstad aan

Video | In één take een balkon sauzen


Naar archief >