Ga naar hoofdinhoud

Van Wijhe fietst voor vitaliteit en duurzaamheid


Ze produceren niet alleen biobased verven om een bijdrage te leveren aan het klimaat, de medewerkers van Koninklijke Van Wijhe Verf stappen ook zelf de fiets op: met een zogeheten SDG-driedaagse probeerden zij de aandacht te vestigen op duurzame inzetbaarheid.

Ex-profwielrenster Marijn de Vries uit Zwolle gaf de activiteit extra cachet, door de prijsuitreiking voor haar rekening te nemen. Ook gaf zij een presentatie. De fiets-challenge is georganiseerd door het Green Team van Van Wijhe; jonge medewerkers van het bedrijf die duurzaamheid ‘op de kaart’ willen zetten.

De SDG-driedaagse – de afkorting verraadt het al een beetje – is een van de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Door hieraan mee te doen, wil Van Wijhe vitaliteit en duurzaamheid binnen de eigen organisatie levendig houden.

Per gereden kilometer doneert het Zwolse bedrijf, producent van onder andere de verfmerken Wijzonol, Ralston en Solidlux Coatings, vijftig cent aan de stichting Future for Nature. Deze organisatie ondersteunt jonge, getalenteerde en ambitieuze natuurbeschermers die zich inzetten voor het beschermen van verschillende soorten wilde dieren en planten. Marlies van Wijhe, CEO van Koninklijke Van Wijhe Verf, is voorzitter van deze organisatie.

Presentatie van ex-profwielrenster Marijn de Vries (links)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Akzo zet groene stappen in Noord-Amerika

OnderhoudNL: Kanttekeningen convenant Emissieloos Bouwen

Savantis komt met modules over circulariteit

Goed scorend Soudal: duurzaamheid steeds belangrijker

Effectiviteit ‘smog-etende’ coatings vaak nihil


Naar archief >