Ga naar hoofdinhoud

Flower Power: een 99% fossielvrije muurverf


Flower Power. Dat is de naam van een nieuwe conceptverf van Koninklijke Van Wijhe Verf. Deze muurverf heeft een carbon footpint van 24 kg CO2eq/100 kg product. Dat is volgens de producent aanzienlijk lager dan alle bestaande verven. Van Wijhe Verf zoekt geïnteresseerden die de verf in de praktijk willen testen.

In de laboratoria van Koninklijke Van Wijhe Verf wordt voortdurend gewerkt aan minder milieubelastende verfsoorten. Deze zogenoemde Concept Paints zijn volop in ontwikkeling. De nieuwe Concept Paint Flower Power is er daar één van.

Geen titaandioxide en microplastics

Flower Power bevat geen titaandioxide en geen microplastics. Titaandioxide is één van de meest vervuilende basisgrondstoffen van verf. Daarmee is het een aanzienlijk minder milieubelastende muurverf.

‘Flower Power is biobased of soil based zoals we ook wel zeggen. Een 1 liter blik Flower Power heeft een biobased gehalte van 61%, gemeten volgens NEN 16640’,  vertelt Ron van Hulst, manager R&D bij Van Wijhe Verf. De verfproducent vergeleek Flower Power met de basis muurverf Wijzotex Mat en met een Wijzotex Extra Mat op basis van de BIOseries technologie. ‘De tabel laat een ontwikkeling zien waarbij we de carbon footprint met zo’n 70% terugbrengen’, aldus Van Hulst.

Flower Power muurverf testen in de praktijk

Marlies van Wijhe, CEO van Koninklijke Van Wijhe Verf, zou graag zien dat de Flower Power muurverf binnenkort ergens in de praktijk wordt opgebracht. ‘Laat een partij die dit aandurft zich bij ons melden.’ Belangstellenden kunnen hierover een mail sturen naar conceptpaint@vanwijheverf.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Brabantse Circulaire Innovatie Award voor Baril Coatings

Anker Stuy behaalt KOMO-keurmerk ‘Hernieuwbaar’

Marlies van Wijhe gaat de VVVF voorzitten

Wetenschappers maken ‘levende’ verf met blauwalg

‘Echt duurzame verf bestaat nog niet’


Naar archief >