Ga naar hoofdinhoud

‘Schijn-zwembad’ wint Glas Award


Het ‘Schijn-zwembad’ in Museum Voorlinden te Wassenaar is winnaar geworden van de Glas Award. De Innovatie Award ging naar de gevel van glazen bakstenen van Crystal Houses in Amsterdam.

 

Gisteren, op woensdag 9 november, werden de prijswinnaars bekend gemaakt tijdens de SGA Vakdagen in Gorinchem.

Directeur Cock Weerd van Glasimpex Schiedam nam de tweejaarlijkse prijs in ontvangst uit handen van Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. De Innovatie Award ging naar de gevel van glazen bakstenen van Crystal Houses in Amsterdam. Bij dit project zijn zoveel partijen betrokken dat de award werd toegekend aan de opdrachtgever van het project, ontwikkelaar Warenar. De prijs werd in ontvangst genomen door Telesilla Bristogianni van het onderzoeksteam van de TU Delft dat bij dit project betrokken was.

 

Het in september 2016 geopende Museum Voorlinden, een ontwerp van Kraaijvanger uit Rotterdam, is een museum voor moderne en hedendaagse kunst. In het museum bevindt zich een glazen kunstwerk van de Argentijnse kunstenaar Leandro Ehrlich. Dit ‘schijn-zwembad’ is uitgevoerd door Glasimpex dat verantwoordelijk is voor de engineering, levering en montage van het glas en het RVS frame waarin de ruit is geplaatst.

 

Het circa 3 meter diepe zwembad ziet er compleet normaal uit, alleen bestaat de feitelijke bodem van ruim 6 x 3 meter uit glas met een laagje water van slechts 60 millimeter. Vanuit de kelder kun je in het zwembad, dus onder de glasplaat komen zodat het lijkt alsof de mensen ‘onder water’ lopen. In haar toelichting geeft de jury aan dat ‘vlakglas een bijzonder materiaal is met vele functies waar meer techniek achter schuilt dan direct zichtbaar is.

 

De Glas Award is een initiatief van de Vakgroep GBO van Bouwend Nederland, de werkgeversorganisatie in de vlakglassector. Eisma Bouwmedia, uitgever van onder meer Glas in Beeld, is mediapartner. De Glas Award werd dit jaar voor de achtste maal georganiseerd.

 

Foto: Ronald Tilleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Koning opent depot dat Glas Award 2021 won

Webinar over vacuümglas

Glas Award voor Depot Boijmans van Beuningen

Nominaties Glas Award 2021 bekend

Webinar Glas in Beeld trekt trouwe kijkers


Naar archief >