Prijs voor Akzo-scheepsverf • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Prijs voor Akzo-scheepsverf


Het coatingproduct Interline 9001, bedoeld voor de binnenkant van vrachtschepen, met name voor chemische producten van AkzoNobel heeft een prestigieuze prijs gewonnen. Het product is zo succesvol dat meer dan de helft van alle grote nieuwe tankschepen ter wereld met het product geschilderd wordt.  

De prijs werd uitgereikt door ICIS, een uitgever van zakelijke informatie voor de chemieindustrie, en wordt gesponsord door Elsevier R&D Solutions, een leverancier van tools voor de chemische industrie.

De zevenkoppige jury was onder de indruk van de innovaties achter Interline 9001, van de grote voordelen (met name een dichtere en gladdere ondergrond waardoor het reinigen van de laadruimten minder tijd en geld in beslag neem) en van de razendsnelle marktpenetratie van het product.

Interline 9001 is gebaseerd op gepatenteerde bindmiddeltechnologie, die door AkzoNobel BiModal is gedoopt. De applicatie is bijzonder: Het product droogt eerst bij gewone temperatuur. Daarna droogt het door bij verhoogde temperatuur. Daarbij onstaat extra hechte vernetting en een sterkere chemie-resistente laag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


AkzoNobel pronkt met watergedragen metaallak

Qlayers grijpt net naast Startup-prijs

Verf laat klimmende mieren kansloos

Coating moet lantaarnpalen beschermen

Alternatief voor antifouling maakt kans op prijs


Naar archief >