Ga naar hoofdinhoud

OnderhoudNL haakt in op Energielabel


 

Schilderondernemersorganisatie OnderhoudNL haakt in op de overheidscampagne voor het Energielabel. met radiospotjes en advertenties zegt de brancheorganisatie dat OnderhoudNL-leden kunnen helpen om een beter label te krijgen.

Begin dit jaar krijgen vijf miljoen huiseigenaren een brief van de overheid met daarin een schatting van het energielabel van hun woning. Woningen moeten al enige tijd bij verkoop zo’n energielabel hebben, maar daar werd tot nu toe veelal de hand mee gelicht. De labels die de overheid nu verstrekt zijn gebaseerd op bouwjaar en bouwtype van de huizen en houden geen rekening met engergiebesparende maatregelen zoals zolder-, muur- en vloerisolatie en de aanwezigheid van dubbel glas. Huiseigenaren kunnen met behulp van foto’s en schriftelijke stukken hun energielabel proberen te verbeteren. Het idee is dat het energielabel een steeds grotere rol gaat spelen in het bepalen van de verkoopprijs van woningen. 

Te verwachten valt dat veel huiseigenaren zich zullen afvragen of er geen maatregelen te nemen zijn die tegen relatief weinig kosten het energielabel zullen verbeteren. Meer in het algemeen moeten de maatregelen de huizenbezitters tot meer energiebesparing aanzetten. Het leeuwendeel van het energieverbuik in ons land vind nu plaats door de gebouwde omgeving.

OnderhoudNL stelt nu in advertenties op de radio en in het blad van de Vereniging Eigen Huis: ‘Uw voorlopige energielabel kan beter’ en verwijst naar de site www.atlijdgoedinonderhoud.nl. Veel schildersbedrijven die lid zijn van de branchevereniging doen niets aan woningisolatie en plaatsen ook niet zelf (isolerende) beglazing. Zij worden verzocht om klanten die mogelijk via deze campagne bij hen aankloppen door te verwijzen naar een ander OnderhouNL-lid bij hun in de buurt die dit wél doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


AGC opent nieuwe lamineerlijn voor gelaagd glas

Vastgoed upgraden en houtinnovaties centraal op vakbeurzen

Predicaat Hofleverancier voor Van Es Glas en Verf

Glasstec biedt start-up zone voor glasinnovaties

Glashelder over glas op docentendag Savantis


Naar archief >