Ga naar hoofdinhoud

Komo-certificaat voor Repair Care


Repair Care heeft het Komo-certificaat voor hun houtreparatieproducten uitgereikt gekregen door Stichting Hout Research (SHR).

 

Omdat Komo nu ook geïntroduceerd is voor de houtreparatiemarkt, is er nu voor het eerst een landelijk erkend keurmerk voor houtreparatieproducten, aldus Repair Care.

 

Voor de certificering van de houtreparatiemiddelen wordt er niet alleen gekeken naar het product zelf, maar ook het volledige productieproces staat onder controle. Repair Care slaagde er als eerste producent van houtreparatiemiddelen in het Komo-certificaat te behalen.

 

BRL0807

Ruim twee jaar lang werkte SKH aan de beoordelingsrichtlijn voor houtreparatiemiddelen. Het resultaat is de BRL0807, die eisen stelt aan onder meer de hechting van het houtreparatiemiddel, de sterkte van de hoekverbinding, de overschilderbaarheid van het product, de buitenduurzaamheid, de uittreksterkte en de verwerkbaarheid. Ook wordt er getest op scheuren, gaten en verbindingen.

 

Snelverweringstest

Een belangrijke test voor het Komo-certificaat is de snelverweringstest. Hierbij worden reparaties met het product afwisselend blootgesteld aan extreme omstandigheden: eerst 8 uur aan 75°C, vervolgens 8 uur aan 15°C en regen. De test omvat 32 van deze cycli en geeft een reëel beeld van de duurzaamheid van een reparatie in de praktijk. Een donker kozijn kan op een warme zomerdag immers makkelijk 75°C worden.

 

Gecertificeerde producten

Houtreparatiepasta’s Dry Flex 4 en 16, plus Dry Flex SF als plamuur- en egalisatiemiddel hebben de eisen voor het behalen van het Komo-certificaat gehaald. Ook de Dry Flex Cool, een houtreparatiemiddel met biobased grondstoffen, is Komo-gecertificeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Leidse schilder wint strijd om beste volkszanger

Video | Wouter als razende reporter op de beurs

Bossche beurzen van start, Broer bezoekt ze (video)

Gecombineerde beurzen Monument en Renovatie, Den Bosch, lokken met video’s

Schilder met hoogwerker bevrijd uit hoogwerker


Naar archief >