Ga naar hoofdinhoud

Mark van Boxtel wint SchildersVakprijs 2016


Trotse winnaar van de Overall Juryprijs van de Nationale SchildersVakprijs 2016 is Mark van Boxtel Schilderwerken uit het Brabantse Volkel. Met het schilderwerk in en aan een opvallende nieuwbouwwoning in Cuijk toonde het schildersbedrijf aan het meest bijzondere schildersproject te hebben gerealiseerd.

De Publieksprijs ging naar Wolters BV uit Deventer. Het bedrijf wist met het schilderwerk aan Paleis Het Loo te Apeldoorn de meeste stemmen voor zich te winnen.

De prijsuitreiking van de Nationale SchildersVakprijs 2016 vond op 1 november plaats in het hoofdkantoor van sponsor Mercedes-Benz Nederland in Utrecht.

Bekijk hier de uitgebreide fotocollage van de feestelijk uitreiking van de NSVP 2016.

schildersvakprijs2016-296-large
Alle prijswinnaars bij elkaar (v.l.n.r.): Hans en Gert-Jan Wolters, Mark van Boxtel, Ron Keppel en Jojanneke Post.

Er waren in totaal zes prijzen te verdelen: drie prijzen in de categorieën Restauratie- en Decoratieschilderwerk, Onderhoudschilderwerk en Nieuwbouwschilderwerk. Uit deze drie categoriewinnaars is de Overall Juryprijs gekozen. Vervolgens werd de Publieksprijs uitgereikt. Én…niet in de laatste plaats werd ook dit jaar de Klanttevredenheidspluim uitgereikt, de prijs voor de beste klantbeoordeling. Alle projecten die toegelaten werden tot de Voorselectie maakten hier kans op.

Categorieën

In de categorie Onderhoudsschilderwerk werd Wolters BV uit Deventer uitgeroepen tot winnaar in met het Onderhoudsschilderwerk aan Paleis Het Loo te Apeldoorn.

schildersvakprijs2016_woltersbv
Hans Wolters van Wolters BV uit Deventer is blij met de award in de categorie Onderhoudsschilderwerk.

In de categorie Restauratie- en decoratieschilderwerk was dat Davique Sierschilderwerken uit Moordrecht met het meerjarig schilderwerk aan de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem.

schildersvakprijs2016_davique
Jojanneke Post van Davique Sierschilderwerken neemt de award voor het beste project in de categorie Decoratie- en restauratieschilderwerk in ontvangst.

En in de categorie Nieuwbouwschilderwerk was het Mark van Boxtel Schilderwerken uit het Brabantse Volkel met het schilderwerk van een nieuwbouwwoning in Cuijk. Het was ook Mark van Boxtel, naar oordeel van de van de jury, die van de drie afzonderlijk categorieën het meest in aanmerking kwam voor de Overallprijs van de Nationale SchildersVakprijs 2016.

schildersvakprijsmark-vanboxtel2
Mark van Boxtel is blij verrast als hij wint in de categorie Nieuwbouwschilderwerk. Later won hij ook de Overall-prijs van de vakjury.

Publieksprijs

De Nationale SchildersVakprijs kent naast de juryprijzen ook een Publieksprijs. Met ongeveer 25% van alle uitgebrachte stemmen viel deze prijs met afstand ten deel aan Wolters BV uit Deventer met het schilderwerk aan Paleis Het Loo te Apeldoorn. In totaal hebben 4283 mensen hun stem uitgebracht, een ongekend hoog aantal. Ter vergelijk: vorig jaar stemden 2015 personen voor de Publieksprijs.

schildersvakprijs2016_woltersbv2
Hans (links) en Gert-Jan Wolters van Wolters BV in Deventer gingen ook met de Publieksprijs naar huis. Circa een kwart van de publiekstemmen ging naar het project Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Klanttevredenheidspluim

De Klanttevredenheidspluim, te vergeven onder alle voorgeselecteerde projecten, werd bepaald na onderzoek door onderzoeksbureau USP Marketing Consultancy. Dat deed het bureau op basis van een tevredenheidsmeting onder opdrachtgevers, in dit geval alle projecten die na een eerste selectie door de jury waren doorgedrongen tot de Voorselectie. Deze prijs werd gewonnen door Keppel Schilders uit Warmenhuizen met het schilderwerk aan een woonboerderij in het Noord-Hollandse Groet.

schildersvakprijs2016_keppelschilders
De Klanttevredenheidspluim, uitgedeeld op basis van een onderzoek door USP Marketing Consultancy onder alle 25 voorgeselecteerde projecten, ging naar Keppel Schilders uit Warmenhuizen.

Bekijk hier de uitgebreide fotocollage van de feestelijk uitreiking van de NSVP 2016.

Hier vindt u een impressie van de personen die de ‘rode loper’ in Utrecht betraden.

De Nationale SchildersVakprijs wordt georganiseerd door de gezamenlijke vakpers in de schilderssector: SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en Schildervak.nl.

 

2 reacties op “Mark van Boxtel wint SchildersVakprijs 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Cibap-studenten decoreren muur in Meppel

Limitless is kleur van het jaar 2024 bij PPG

Instructiemiddag VeiligmetVerf.nl-tool

Talen verduurzaamt drie studententorens

Schilder en glaszetter zijn ‘kansberoepen’


Naar archief >