'Echte zzp'er klaagt niet' • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Echte zzp’er klaagt niet’


Zzp’ers zien de huidige economische crisis vooral als kans. Dat bleek vorige week, tijdens de Dag van de Zelfstandige, uit een enquête van de vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO).
Slechts 27% van de zelfstandigen zonder personeel beschouwt de crisis als een bedreiging. ‘Zzp’ers zijn uiterst flexibel en kunnen makkelijker inspelen op veranderingen in de markt. Juist die eigenschappen zijn cruciaal voor een gezonde dynamische economie. Nu meer dan ooit!’ Lovende woorden van staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken voor de 350 aanwezige zzp’ers bij het congres ‘Zelfstandig ondernemerschap: de kansen’.

Zzp’ers zien de huidige economische crisis vooral als kans. Dat bleek vorige week, tijdens de Dag van de Zelfstandige, uit een enquête van de vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO).

 

Netwerken 

Volgens de staatssecretaris heeft Nederland nu ondernemersgeest nodig om zo snel mogelijk uit deze crisis te komen. En dan heeft de positivo onder de kabinetsleden aan de sologangers een goeie: zzp’ers verwachten dat de crisis een nieuwe impuls zal geven aan het ontstaan van nieuwe netwerken en samenwerkingsvormen. Meer dan in het investeren in scholing, zien zzp’ers in nieuwe werkvormen, zoals samenwerking binnen netwerkorganisaties, een belangrijke kans om straks beter uit de crisis te komen.


Nationale Schildersvakprijs 2020

 

Starter optimistischer 


Opvallend is dat naarmate de onderneming jonger is de crisis eerder als kans wordt ervaren. Van de respondenten die korter dan een jaar als zzp’er bezig is, ziet 51% de crisis als een kans, terwijl dat percentage bij zzp’ers die al langer dan 5 jaar ondernemen op 38% ligt. Startende zzp’ers zijn ook aanzienlijk optimistischer over hun omzetverwachting.

 

Toch is het niet een en al halleluja; zelfstandigen vinden dat de overheid de crisis moet aangrijpen om drastisch het mes te zetten in het woud van regels en dat zij hen ook een kans geeft bij openbare aanbestedingen.

 

Bron: Carp.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

SchildersVAKTV: Brabanders in Groningse toonzaal

Asbesthoudende coating verwijderen (video)

SchildersVAKTV: Martijn Ackermans en kalkverf

SchildersVAKTV op bezoek bij Dijkwaard in Dordrecht

Tikkurila beschermt dieren met verf


Naar archief >
.