Digitaal platform voor ondernemers in problemen • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Digitaal platform voor ondernemers in problemen


Stichting 155, het nationale hulploket voor ondernemers, en Stichting ONL kondigen de lancering aan van een digitaal platform voor ondernemers-in-zwaar-weer; het Bbz-NL platform. Het platform moet de hulpverlening rond de Bbz-regeling beter vindbaar, sneller en efficiënter maken. Dit is het sociaal vangnet voor zelfstandigen van de overheid.

Het Bbz-NL platform komt in de zomer beschikbaar voor alle ondernemers in Nederland. Ze hebben hierdoor snel en online toegang tot de sociale ondernemersregelingen in Nederland. Ondernemers kunnen snel zien of zij in aanmerking komen voor een regeling. Ook helpt het platform bij het voorbereiden en doen van een kansrijke aanvraag bij gemeenten.

Ondernemershuis

“Jaarlijks vallen er 40.000 ondernemingen onnodig om, met een maatschappelijke schadelast van 2,6 miljard euro als gevolg. Met de inbreng van ONL begrijpen we beter hoe we effectiever hulp kunnen verlenen aan die doelgroep”, stelt Han Dieperink, bestuurder van Stichting 155 en algemeen directeur van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. Om de samenwerking beter vorm te kunnen geven, vestigt Stichting 155 zich per 16 april 2019 in het Ondernemershuis Nederland, waar Stichting ONL voor Ondernemers ook is gehuisvest.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


SchildersVAKTV bij jongste schilderondernemer Dylan (17)

Bouwsector: achter in digitalisering

Wet late betalingen van kracht

Forse loonkostendaling januari


Naar archief >