Adaptics test schilders thuis (en snel) op corona • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Adaptics test schilders thuis (en snel) op corona


Ondernemingsorganisatie OnderhoudNL en vakbond LBV gaan snelle coronatesten aan huis aanbieden. Daartoe hebben zij besloten in de Stichting USAG (Uitvoeringsregelingen Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbranche). Aanleiding zijn de nog steeds oplopende wachttijden voor testen en de uitslag.

Werkgevers en werknemers klagen over het lange verlet dat daarmee is gemoeid. Daardoor blijft iedereen, vaak onnodig, in onzekerheid. Elke wachtdag minder voor een coronatest beperkt de schadelast voor de branche met enkele tonnen euro’s per dag, stelt OnderhoudNL.

Adaptics voert de coronatesten uit. Die partij doet, vanuit de algemeen verbindende cao USAG, ook het gros van de gezondheids- en lichaamschecks, het voormalige Periodiek Arbeids Gezondheidskundig Onderzoek (PAGO). Daartoe toert Adaptics met een ‘gezondheidsbus’ door het land. Ook voor de coronatesten komt deze organisatie naar de leden toe.

Nog dezelfde dag en ook in het weekend

Medewerkers met klachten die door hun werkgever vóór 16.00 uur zijn aangemeld voor een test, ondergaan deze nog dezelfde dag. Ook in weekenden wordt thuis getest. De uitslag volgt meestal binnen 48 uur. Deze snelle actie is volgens OnderhoudNL mogelijk door samenwerking met een ‘gerenommeerd’ laboratorium in Duitsland. Dit lab voert voor het RIVM ook de zogeheten PCR-tests uit, waarbij met een wattenstaafje neus- en keelslijm wordt afgenomen.

Een fijnmazig netwerk gezondheidsprofessionals rond centrale plekken in het land, een koeriersdienst en uitgekiende logistiek doen de rest. Eén test kost 275 euro. Vanaf medio volgende week kunnen werkgevers de behoefte aan een thuistest rechtstreeks melden bij Adaptics, dat direct met de aanvraag aan de slag gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


OnderhoudNL: energiesubsidie VvE’s komt terug

Inspectie vraagt gedetailleerd overzicht gevaarlijke stoffen

Inspectie: we handhaven op coronaregels

Onwerkbaar weer? Vraag WW aan

De Betere Schilder: ‘Voorkom onnodige premie’


Naar archief >