Doe je ding met de juni-bonus • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Doe je ding met de juni-bonus


Deze week zal iedere schilder in loondienst hem toch wel gehad hebben: de juni-bonus. Met dank aan de cao-partijen. Een eenmalig extraatje. Lekker toch?

Het is wel een interessante test van hoe degelijk de branche (nog) in elkaar zit. Ik kreeg in ieder geval een telefoontje van een overtuigd niet-OnderhoudNL-lid. Met de vraag of ze die uitkering nu wel of niet moesten betalen. Aan medewerkers die ze via een uitzendbureau inhuren. Het antwoord, – naar mijn beste weten, want, hé, wie ben ik?- was dat dat wél moet. Het uitzendbureau volgt de Schilder-cao, de Schilder-cao is algemeen verbindend, dus de uitkering is verplicht. Ditzelfde bedrijf heeft in de niet-avv-tijd principieel volgens de oude cao, uit 2018 geloof ik, loon betaald. Aan de regels bij het uitzendbureau stoorden ze zich niet: zíj vielen niet onder de nieuwe cao, dus deden ze er ook niet aan.

Loon niet lager dan bij de buurman

Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat dit waarschijnlijk een uitzondering is en was. De meeste niet-aangesloten schildersbedrijven hebben altijd wel de cao-ontwikkeling gevolgd, ook al was dat niet verplicht. Je wilt tenslotte niet dat wordt rondverteld dat het loon bij jou in de loop der tijd een paar procenten lager is dan bij je buurman.

Extraatje voor de ex-uitzendkracht

Ik vind deze juni-uitkering wel een goede graadmeter voor hoe het verder staat: het aantal flexkrachten neemt af, bedrijven nemen meer schilders in vaste dienst, heb ik begrepen. Krijgen die ‘nieuwe’ werknemers, die vaak al lang voor het bedrijf werkten maar via een uitzend- of detacheringsconstructie, nu alleen uitbetaald over de tijd van het vaste contract? Of voor de hele periode dat ze voor het bedrijf werkte.

Uitzenders en extraatje

En schilders die nog steeds in een uitzendconstructie zitten: als je het afgelopen jaar gewerkt hebt en je krijgt n u géén bonus bijgeschreven, vraag je dan nog eens goed af of je wel bij de goede uitzender zit. Dan is er wat aan de hand met geld waar je recht op hebt.

Pensioen blijft gelijk

Ondertussen… een gezinsvakantie naar Torremolinos houd je er niet aan over, aan die bonus, ook al stunten de reisbureau’s nog zo veel. In het beste geval nog geen duizend euro waar na aftrek van belastingen niet heel veel van overblijft, als ik het goed begrijp. Een reageerder op onze site meldt dat het bonusgeld belast wordt alsof het vakantiegeld is en dat schijnt ongustig te zijn. Daar moet ik misschien nog achteraan. Belangrijk is vooral om te beseffen dat zo’n eenmalige uitkering geen gevolgen heeft voor je pensioen en andere batige inkomsten die aan je loon gerelateerd zijn. Het lijkt me daarom heel goed dat de ‘traditionele’ vakbonden mogelijk weer gaan meepraten over de cao.

Laat je even als reactie hier onder weten wat je allemaal voor moois gaat doen met je juni-bonus?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.