Ook Caparol binnenkort in gerecyclede verfemmer • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Ook Caparol binnenkort in gerecyclede verfemmer


Binnenkort zullen drie verschillende muurverftypen van Caparol niet meer in de gebruikelijke witte emmer verkrijgbaar zijn. De verfleverancier stapt voor die producten over op grijze emmers, gemaakt van gerecylede kunststof.

Met het overstappen op de nieuwe emmers, op basis van PCR (Post Consumer Recyclaat) denkt de verffabrikant 16 ton CO2 op jaarbasis te besparen. PCR is een granulaat dat van ingezameld plastic wordt gemaakt. Daarvan wordt, met toevoeging van slechts heel weinig nieuwe grondstoffen polypropyleen gemaakt. De kunststof die zo onststaat is grijs van kleur. Het is technisch niet mogelijk (en/of uit duurzaamheidsoverwegingen niet raadzaam) om het helder wit te kleuren, de kleur die de emmers tot nu toe hadden. Ook zijn er nog geen emmerdeksels van te maken, de deksels van de nieuwe verfemmers zullen dus nog uit ‘nieuw’ plastic bestaan.

De invoering van de nieuwe emmers zal op korte termijn plaatsvinden. Het gaat dan om de verftypes CapaTex Mat, CapaTex Mat 1S en CapaTex Extra. Caparol laat weten dat de nieuwe verpakking geen invloed zal hebben op de prijs en dat de schilder de nieuwe emmers op de gebruikelijke manier kan afvoeren.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

‘Verduurzaming’ op Green Building Congres


Naar archief >