Met de hvlp of de airless desinfecteren • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Met de hvlp of de airless desinfecteren


Het wordt in Nederland nog niet veel gezien, maar het desinfecteren van oppervlakken, zowel binnen als buiten, kan heel goed met een spuitapparaat. Spuitfabrikant Wagner zocht uit dat het heel goed met bestaande apparatuur kan.

De Duitse fabrikant van spuitapparatuur heeft met een team van deskundigen onderzoek gedaan naar het op de juiste manier verspuiten van desinfectiemiddel. Dat blijkt prima met alle bestaande spuitapparaten mogelijk te zijn.
Uiteraard moeten machine en spuitpistool eerst goed gereinigd zijn, een goed moment om het apparaat ook na te kijken op lekken. Die moeten zoveel mogelijk voorkomen worden.

Dan kan met zowel de hvlp als de airless gespoten worden, de hvlp op een zo hoog mogelijk luchtdebiet en een zo laag mogelijk materiaaldebiet. De airless ingesteld op 70 tot 100 bar (het type Control Pro op standje 4), bij een spuittip 513 (Control Pro spuittip 113).

Over het spuiten van desinfectiemiddelen met de eigen apparaten heeft Wagner een brochure uitgebracht. Met tips over persoonlijke beveiliging maar ook om bijvoorbeeld niet over machines en apparaten te spuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Protocol waakt voor veiligheid flexwerk

FNV: ‘Protocol bouw wordt onvoldoende nageleefd’

Schilders van Kranendonk werken met preventie-emmer

Schilder initieert hoogtebezoeken bij verpleeghuis

Flinke omzet verfwinkels in coronacrisis


Naar archief >