Ga naar hoofdinhoud

Lelystad krijgt Schildersvakopleiding


Volgend jaar komt er een nieuwe locatie van de Schildersvakopleiding bij, te weten in Lelystad. Op maandag 19 juni werd de eerste paal van de nieuwe werkplaats geslagen door wethouder Dennis Grimbergen.

Dat meldt OnderhoudNL. De eerste Schildersvakopleiding van Flevoland wordt – naar verwachting – begin 2024 geopend en is te vinden op bedrijventerrein Oostervaart. Vanaf die tijd kunnen leerlingen uit Lelystad en omstreken dicht(er) bij huis een bbl-opleiding volgen in het schildersvak.

Via mbo werkend leren worden in Lelystad de vakvrouwen en vakmannen van de toekomst opgeleid. Dat gebeurt samen met erkende leerbedrijven (waar de leerlingen vier dagen/week werken en de fijne kneepjes leren van hun collega’s) en vakdocenten van het ROC (die de leerlingen één dag/week de theorie achter het vak bijbrengen), stelt OnderhoudNL.

Techno Campus Lelystad

De werkplaats is een samenwerking tussen Schildersvakopleiding Lelystad, IW Noord, Oost & Flevoland en TOF Techniekopleidingen Flevoland. Naast het schildersvak worden er straks ook opleidingen verzorgd voor de bouw en elektro/installatie in het pand dat Techno Campus Lelystad als naam krijgt.

Het mooie is dat de leerlingen die straks de nieuwe werkplaats gaan gebruiken, zelf (waar mogelijk) meebouwen aan de nieuwbouw.

Met deze nieuwe locatie komt het totaal aantal Schildersvakopleidingen in Nederland op 26. De goede landelijke dekking zorgt er – volgens OnderhoudNL – voor dat er voor geïnteresseerde leerlingen altijd wel een Schildersvakopleiding bij hen in de buurt is.

“Het opleidingscentrum is een waardevolle toevoeging aan het onderwijsaanbod in Lelystad, waar leerlingen gedegen worden opgeleid voor bouw en techniek met een goed arbeidsmarktperspectief”, stelt wethouder Grimbergen.

HediBouw gaat – samen met Techniekopleidingen Flevoland (TOF) – de bouw voor opdrachtgever Zevenhont Vastgoed uit Genemuiden uitvoeren. “Het opleidingscentrum is een waardevolle toevoeging aan het onderwijsaanbod in Lelystad, waar leerlingen gedegen worden opgeleid voor bouw en techniek met een goed arbeidsmarktperspectief.”

Foto: Gemeente Lelystad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Definitief: schilders krijgen 3,3 procent extra loon

Bouwsector krimpt naar verwachting 2,5 procent in 2024

Ondernemers bezorgd over stabiliteit politiek

Nutma Schilders naar Dokkum

OnderhoudNL verwacht heropening salarisgesprekken


Naar archief >