Ga naar hoofdinhoud

Kloet Onderhoud renoveert Museum Vlaardingen


Museum Vlaardingen is al ruim een eeuw stevig verankerd in Vlaardingen. Voor groot onderhoud aan de buitenschil van het rijksmonumentale gebouw heeft het stadgenoot Kloet Onderhoud geselecteerd.

Beide partijen slaan de handen ineen om het museum aan de buitenzijde weer klaar te maken voor de toekomst.

Het dak wordt deels vervangen, de buitenzijde van het gebouw wordt geschilderd en de gevel wordt hersteld.

Museum Vlaardingen heeft bij de selectie van aannemers uiteraard gelet op prijs, maar – naar eigen zeggen – ook gekeken naar vakmanschap en kennis van monumentaal vastgoedonderhoud. “Kloet kan deze integraliteit bieden en daarom hebben wij hen geselecteerd” zegt museumdirecteur Léanne Selles.

“Wij zijn trots dat wij geselecteerd zijn om dit prestigieuze werk uit te voeren. Het museum is een prachtig monument in Vlaardingen en als echte Vlaardinger is het geweldig als je deze parel nog mooier mag maken. Dat is toch waarom je dit vak doet, ” aldus Steven Oerlemans, mede-directeur van Kloet Onderhoud.

“Museum Vlaardingen vierde vorig jaar het 100-jarig bestaan en Kloet dit jaar. Dat geeft de samenwerking ook een extra feestelijke bekroning”, stelt Selles. Met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst is het startschot gegeven voor de werkzaamheden, die begin september zullen aanvangen.

Museum Vlaardingen is een stadsmuseum, waar de historische, actuele en toekomstige ontwikkelingen van Vlaardingen centraal staan. Het biedt vaste en tijdelijke tentoonstellingen.

Kloet Onderhoud heeft 70 medewerkers in vaste dienst. Het bedrijf onderhoudt vastgoed voor zakelijke vastgoedbezitters zoals beleggers, zorg- en onderwijsinstellingen, woningbouwcorporaties en overheden.

Naast de bouwkundige disciplines zoals schilderwerk, glaszetten en timmerwerk, biedt Kloet haar opdrachtgevers een multidisciplinaire 24/7 servicedienst voor allerhande storingen en integrale projectinrichting. Daarnaast levert Kloet diverse adviesdiensten op het gebied van MJOB’s, interieurontwerp, renovaties, inspecties en duurzaamheid et cetera.

Op de foto van rechts naar links: Steven Oerlemans (directeur Kloet Onderhoud), Léanne Selles (directeur Museum Vlaardingen) en Hans Versluijs (voorzitter Raad van Toezicht van het museum) met het zojuist ondertekende onderhoudscontract voor het museum


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Nieuwe opleiding tot glaszetter van start

Onderhoudsbedrijf Vios gaat op in Elk

Bewoners brengen mural op flatgebouw Heerlen aan

ERM-certificering historisch schilderwerk voor Kloet

‘Randstedeling besteedt schilderwerk vaakst uit’


Naar archief >