Ga naar hoofdinhoud

Infobladen dampremmende en waterkerende folies


Waar en wanneer moet je dampremmende of waterkerende folies gebruiken? Stichting ERM heeft over dit onderwerp infobladen op de website over verduurzaming gezet.

In de uitvoeringspraktijk blijkt het vaak aan kennis te ontbreken over het doel en het bestaan van de verschillende typen dampfolies en waar deze aangebracht moeten worden. Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumenten (ERM) heeft daarom nu infobladen voor dampremmende en waterkerende folies toegevoegd op de website www.verduurzamingsrichtlijnen.nl.

Hierin wordt beschreven wat het doel is van deze folies, waar en wanneer ze worden toegepast, de mate van dampremmendheid waaraan de folies moeten voldoen en hoe ze verwerkt moeten worden.

Aparte infobladen

Er zijn aparte infobladen gemaakt voor folies in relatie tot dakisolatie aan de binnen- en buitenzijde, alsmede voor dampdichte gevelisolatie aan de binnenzijde. Duidelijke tekeningen illustreren de lagen waaruit de dak- of gevelconstructie inclusief het isolatiepakket is opgebouwd en op welke positie de waterkerende en/of dampremmende folie moet worden aangebracht.

Eén reactie op “Infobladen dampremmende en waterkerende folies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Subsidie voor Zuid-Hollandse erfgoedprojecten

Opleiding Renovatie en Transformatie

Informatiesessie over SPOR op 21 november

Elk groep neemt bouwbedrijf Renshof over

Nutma Schilders naar Dokkum


Naar archief >