Fieldtester met nieuw spuitpistool (video) • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Fieldtester met nieuw spuitpistool (video)


Ruben van der Kruis, schilder te Maarheze, is een door veel leveranciers zeer gewaardeerde ‘fieldtester’. Hij heeft daardoor altijd de nieuwste spullen die hij kritisch gebruikt. Deze voormalig winnaar van de Nationale SchildersVakprijs kiest bij binnenschilderwerk bijna altijd voor spuiten.

Van het project waarmee Van der Kruis Vakschilders in 2018 zowel de categorieprijs en de Publieksprijs won viel de mooie bolle glans op. De schilder wist die te bereiken met de kwast. In deze video blijkt dat Ruben van der Kruis bij binnenschilderwerk bij voorkeur voor spuitapplicatie kiest. In dit geval beschikt hij daarvoor over het nieuwste spuitpistool van Graco, veel kleiner en lichter dan een ‘gewoon’ spuitpistool.

Van der Kruis kiest bij binnenschilderwerk, zowel lakken als wandafwerking, voor spuiten om verschillende redenen. Watergedragen lakken zijn volgens hem zo nóg strakker af te lakken dan met de hand, en ook muren worden mooi egaal. Daarnaast speelt het gezondheidsdaspect voor hem een rol om te kiezen voor spuitapplicatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


PPG stelt hoofd diversiteit aan

Vrijdag aflevering 1 van de Spray- Paint & Masking Challenge

Van der Kruis jurylid SP&M-challenge

SchildersVAKTV start wedstrijd voor schilders

Veveo en VVBHUSAN betreuren ‘scheiding’


Naar archief >