Ga naar hoofdinhoud

SchildersVAKTV start wedstrijd voor schilders


Het heet de Spray Paint and Masking Challenge en het is... weer eens heel wat anders. Teams van steeds twee man/vrouw nemen het tegen elkaar op met spellen waarbij spuitapparatuur, kwasten, rollers, verf en afplakmateriaal wordt gebruikt.

De inschrijving voor de Challenge is geopend op www.schildersvak.nl/challenge: iedereen die in de schildersbranche werkt en wel zin heeft in een sportieve uitdaging kan zich inschrijven. Selectie van de kandidaten is half september, voorrondes zijn op 6 oktober, de finale is op 4 november tijdens de SGA Vakdagen in Gorinchem.

Een aantal belangrijke leveranciers in de schildersbranche ziet de humor wel in van deze spelen en sponsort de Challenge. De wedstrijden worden op drie opeenvolgende donderdagen in oktober en november om 19:30 uur online gezet. OnderhoudNL Opleidingen, ANZA, Global Paint Products, Faber Personeelsdiensten, Kip Tape, Graco en de SGA Vakdagen sponsoren dit nieuwe initiatief. De bedoeling van de Challenge is om het schildersvak eens op een heel nieuwe, positieve manier onder de aandacht te brengen.

Wat SchildersVAKTV wilde was nog nooit vertoond in de schildersbranche, dus ging de redactie eerst zelf maar eens op onderzoek uit bij Graco in Maasmechelen,

Daarna probeerden we een echte wedstrijd uit waar Berthold Thijhuis van OnderhoudNL Schildersvakopleiding Hengelo zich, samen met een aantal eerstejaars leerlingen, bereidwillig voor leende. De echte challenge zal hier op lijken, maar toch ook weer anders zijn. Dat blijft een verrassing.

Meer informatie vinden en je aanmelden kan op www.schildervak.nl/challenge

2 reacties

 • Adriaan Ooms

  Goeie dag,

  Als iets oudere schilder heb ik een vraag:
  Die spuitwedstrijden, is daar de voertaal engels? Dat zat namelijk vroeger niet in mijn opleiding!

  Gaarne uw antwoord.

  Vriendelijke groeten,

 • A. Hermans

  Geachte heer Ooms,

  Nee hoor, het is gewoon in het Nederlands, dus doe mee!

  Met vriendelijke groet,

  Team SchildersVAKTV Challenge


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schlette aan de slag bij OnderhoudNL

OnderhoudNL en SBB gaan samen voor beter onderwijs

Faber begint Vakschool voor zij-instromers

Finalisten SP&M Challenge bekend

SP&M Challenge 2: ‘Afplakken is niet voor de poes’


Naar archief >