Ga naar hoofdinhoud

AkzoNobel en PPG profiteren niet van duurdere verf


Ondanks de stijgende grondstofprijzen hebben zowel AkzoNobel als PPG, volgens de eigen kwartaalcijfers, meer omzet geboekt dan vorig jaar. Een rechtstreek gevolg van het besluit van beide bedrijven de verf duurder te maken. Ten bate van de winst kwam dit niet, want die daalde bij de twee wereldspelers in de verfindustrie.

De grondstofprijzen en andere variabele kosten stegen bij AkzoNobel met 278 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijfsresultaat lag ook zo’n 100 miljoen euro lager. 241 miljoen in 2021 tegenover 353 miljoen euro in 2020. De prijzen voor verf van het Nederlandse bedrijf liggen 9 procent hoger dan vorig jaar.

PPG Industries heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, ondanks verstoringen in de toeleveringsketen, waardoor het coatingsbedrijf niet aan de vraag kon voldoen. Het Amerikaanse concern boekte een omzet van 4,37 miljard dollar, in vergelijking met 3,69 miljard dollar een jaar eerder. Vooraf werd gerekend op een omzet van 4,25 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 344 miljoen dollar, tegenover 442 miljoen dollar een jaar eerder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Verfprijs blijft maar stijgen

Computer gaat verf formuleren

Sigma viert driehonderdste verjaardag

Drie start-ups winnen en tekenen meteen contract met AkzoNobel

Paint the future strijkt neer in India


Naar archief >