Ga naar hoofdinhoud

Dagjournaal beurzen: het dak houdt Jan Maurits (video)


Uiteraard, want het FLESST-systeem is op fors gewicht berekend. Serieuzere onderwerpen zijn ook te zien in de twee dagjournaals in videovorm van de laatste dag van de beurzen Monument en Renovatie die tot en met 19 mei in de Brabanthallen georganiseerd werden.

De organisatie van de beurs had aan Eisma Bouwmedia, uitgever van tal van vakmedia voor bouwprofessionals, gevraagd om per dag een journalist af te vaardigen om zijn of haar licht te laten schijnen over het beursaanbod. De eerste dag viel die eer te beurt aan Broer Feenstra, adjunct-hoofdredacteur van Eisma’s Schildersblad en SchildersVAK.nl, de tweede dag aan Wouter de Vries, hoofdredacteur van Bouwwereld en Aannemer. Op de derde dag ging Jan Maurits Schouten een rondje maken over beide beurzen. Schouten is van SchildersVakkrant en SchildersVAK.nl en van Het Houtblad. Met die laatste pet op was natuurlijk de beurs Renovatie voor hem interessant. Maar uit zijn verslag blijkt dat er ook voor kleinere renovatieklussen veel informatie te halen viel.

Op de beurs Monument liep Jan Maurits vooral rond met de pet van de schildersbranche en laat hij die dan ook goed aan bod komen in de video. Maar ook over de opleidingseisen voor restauratoren komen aan bod en het verzekeren van gerenoveerde monumenten, wat tegelijk het verband van de twee beurzen aardig demonstreert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.