Ga naar hoofdinhoud

Animo voor derde Kwastendag valt tegen


Van twintig deelnemers in 2019 naar 32 vorig jaar naar slechts zes aan de afgelopen editie. De Kwastendag, een initiatief van woningcorporatie Mitros en vijf aangesloten onderhoudsbedrijven, heeft minder belangstellenden getrokken dan gehoopt.

Het idee achter deze dag, een soort snuffelstage, is nobel: werkzoekenden, onder wie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, laagdrempelig kennis laten maken met het schildersvak. Doelgroep zijn inwoners uit het werkgebied van Mitros: de regio’s Utrecht en Nieuwegein. Zij krijgen op de Kwastendag les in schuren, houtreparatie, werken op een steiger en uiteraard schilderen.

Wie hierbij geschiktheid én motivatie aan de dag legt, mag meedoen aan het leerwerktraject ‘Je leven in de verf’. Dit horen de uitverkoren deelnemers aan de meest recente Kwastendag deze week. Dat de animo dit keer tegenviel, schrijft Mitros toe aan de krapte op de arbeidsmarkt. Daardoor vinden mensen makkelijker op eigen kracht een baan, meent de corporatie.

‘Je leven in de verf’, een opleiding van acht weken tot onderhoudsschilder, biedt hiertoe evengoed een kans. Leerlingen volgen theorielessen en gaan ten minste drie dagen per week de steiger op bij Wits Utrecht, Rutges Vernieuwt, Talen Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering of Hagemans.

Degenen die dit traject – begeleid door Stichting Nelis en WIJ 3.0 – succesvol afronden, krijgen een betaalde baan aangeboden. Op deze manier hebben tot nu toe twaalf deelnemers een vaste betrekking gekregen bij een van de genoemde onderhoudsbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vijfde Kwastendag trekt ruim dertig geïnteresseerden

Vijfde Kwastendag op 14 september

Potkwast 15: Liefde voor de witte broek bijbrengen

Rutges Vernieuwt haakt aan bij TBI Holdings

Potkwast 5: De ‘kwasten’ van de toekomst


Naar archief >