Kwastendag wil succes uitbouwen op derde editie • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Kwastendag wil succes uitbouwen op derde editie


Hoe is het om te werken als onderhoudsschilder? Dat mogen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit Nieuwegein en Utrecht op 9 september ervaren tijdens de Kwastendag. Het is de derde keer dat deze kennismaking met het vak in Utrecht wordt gehouden. Twaalf deelnemers aan vorige edities hebben er een vaste baan aan overgehouden, meldt de organisatie.

Oud-deelnemer Willem Bisschop heeft nu een vaste baan

Zoals Willem Bisschop, leerling-schilder bij Wits. Hij zegt: ‘Het opleidingstraject was fijn, omdat het mij structuur heeft gegeven en de kans om iets nieuws te leren. Ik heb een volledig nieuwe invulling van mijn dag gekregen en vind het fijn om samen te werken met mijn collega’s.’

Woningcorporatie Mitros en haar vaste onderhoudspartners tekenen voor de organisatie van de dag. Deelnemers maken er kennis met onder andere schuren, houtreparatie, werken op een steiger en uiteraard schilderen. De instructeurs maken hen daarnaast wegwijs in materiaal, technieken en producten.

Je leven in de verf

Wie enthousiast is en geschikt voor het schildersvak, mag meedoen aan het (om)scholingsproject ‘Je leven in de verf’. De begeleiding hiervan ligt in handen van Stichting Nelis en WIJ 3.0. Kandidaten krijgen tijdens dit leerwerktraject theorielessen en gaan ten minste drie dagen per week de steiger op. Dit doen ze bij Wits Utrecht, Rutges Vernieuwt, Talen Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering of Hagemans. Deelnemers die deze opleiding succesvol afronden, krijgen een betaalde baan aangeboden.

De Kwastendag levert als het goed is een win-winsituatie op: werk voor mensen die moeite hebben een baan te vinden en nieuwe schilders in een krappe sector voor de aangesloten onderhoudsbedrijven. Hierdoor blijft Mitros op haar beurt weer verzekerd van goed onderhoud aan haar huizenbezit. ‘Wij zetten ons bovendien graag in voor mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken’, zegt Ron Sierink, inkoopadviseur van Mitros.

Beroepentuin

De derde Kwastendag is in De Beroepentuin in Utrecht (Gageldijk 180) en begint om 12.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via kwastendag@wij30.nl. Ook jobcoaches, ouders, begeleiders of docenten mogen op dit e-mailadres kandidaten aandragen. Aan het ambassadeurschap van Willem Bisschop zal het niet liggen: ‘Als je zonder werk zit, het schildersvak je trekt en je houdt van buiten werken, grijp je kans.’

Deelnemers aan de eerste Kwastendag in 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Animo voor derde Kwastendag valt tegen

Finale NK schilderen volgend jaar in Utrecht

Utrecht krijgt langste regenboogpad ter wereld

‘Spoorhuisje’ mag antraciet blijven

Baan als schilder lonkt voor acht werkzoekenden


Naar archief >