Overschilderen tadelakt • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud
« Vragen

Overschilderen tadelakt

Minerale ondergrond

Vraag:

Een klant heeft een nieuw pand gekocht waarin de wanden van de badkamner op de onderste helft zijn afgewerkt met tadelakt en de bovenste helft met leemstuc (met parelmoer). Aangezien de klant deze afwerking niet mooi vind (smaken verschillen nu eenmaal), aan ons de vraag deze afwerking simpelweg over te schilderen met een latexverf in wit.
Uiteraard hebben wij hier geen enkele ervaring mee, maar mij lijkt dat met name het overschilderen van tadelakt in een vochtige ruimte met latexverf een probleem gaat geven.

Welk advies kunt u ons in deze geven? Is er toevallig iemand die wél ervaring heeft met een dergelijke opdracht?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Vriendelijke groet,
Michel Roeleveld


Deel via:

Heeft u zelf een vraag? Stuur deze dan hier in

1 reactie

  • Redactie

    Geachte heer Roeleveld,

    Leem heeft een korrelige en minder goed samenhangende structuur. Leem is over het algemeen goed overschilderbaar met zogenaamde leemverven of met minerale verfproducten. Overschilderen met een latex of gewone muurverf geeft risico’s. Mogelijk dat voorstrijken een verbeterd resultaat geeft.

    Advies: zet eerst een proefvlak op. Tadelakt is ook zo’n probleemondergrond. Het bestaat grotendeels uit kalk en is minder samenhangend. Hiervoor geldt hetzelfde aanpak als hierboven beschreven. Bij onvoldoende resultaat wordt geadviseerd gewoon stucwerk aan te brengen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.