Werkgevers manen coalitie tot spoed • SchildersVAK.nl Ga naar hoofdinhoud

Werkgevers manen coalitie tot spoed


Werkgeversorganisatie VNO-NCW roept het kabinet op haast te maken met maatregelen om de economische crisis voor het bedrijfsleven te verzachten.
Werkgeversvoorman Bernard Wientjes zei maandag gefrustreerd te zijn dat de coalitiepartijen nog altijd geen samenhangend pakket maatregelen hebben gepresenteerd om de economische crisis te pareren. „Wij kunnen niet langer wachten. Misschien is het nu tijd om een en ander los te koppelen, dus om eerst wat maatregelen te treffen die de schatkist geen geld kosten."

Werkgeversorganisatie VNO-NCW roept het kabinet op haast te maken met maatregelen om de economische crisis voor het bedrijfsleven te verzachten.

 

Investeren of bezuinigen

Wientjes doelt daarmee op het belangrijkste struikelblok tussen de coalitiefracties. PvdA en ChristenUnie willen eerst via investeringen de economie stimuleren om pas later in te grijpen. Het CDA wil echter nu direct al bezuinigen, om de schulden van de overheid niet verder te laten oplopen.


Nationale Schildersvakprijs 2020

 

Gebrek aan financiële middelen


VNO-NCW pleit onder meer voor uitstel van betaling van btw van een maand. Dit kan het bedrijfsleven tijdelijk voor 3,5 miljard tot 4 miljard euro verlichten. Volgens Wientjes hebben ondernemingen door de crisis vooral een gebrek aan financiële middelen.

De onderhandelaars van CDA, PvdA en ChristenUnie hebben maandag voor het eerst sinds afgelopen donderdag weer samen om tafel gezeten. Dit keer in het Catshuis in plaats van in het torentje van premier Balkenende. Het overleg, dat dinsdagmorgen weer verder ging, verloopt volgens bronnen ‘moeizaam’.

 

Bron: Reformatorisch Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Hoofddorp heeft geen ‘oefenhokjes’ meer (video)

Patstelling in rechtbank rond ontslagen schilder

Technisch adviseren vastgoed krijgt mbo-certificaat

Startersdag KvK op 10 maart


Naar archief >
.