Ga naar hoofdinhoud

Webinar over duurzame inzetbaarheid personeel


In het kader van de Nationale Vitaliteitsweek organiseert OnderhoudNL op dinsdag 26 september om 16.00 uur het webinar ‘Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid: de sleutel tot succes’ voor werkgevers in de branche.

Zoals uit de verzuimcijfers en de leeftijdsopbouw van werknemers in de schilders- en vastgoedonderhoudssector blijkt, is het – gezien de arbeidskrapte op de markt – eigenlijk geen optie meer om niet met duurzame inzetbaarheid en vitaliteit aan de slag te gaan, stelt de brancheorganisatie.

In het webinar worden deelnemers in drie kwartier bijgepraat over wat je als werkgever kunt doen op dit gebied. 

Uit de gezondheid en bodychecks blijkt dat veel medewerkers in de sector gezondheidsproblemen ervaren. Het loont, volgens OnderhoudNL, dan ook om als bedrijf je personeel vitaal te houden. Niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor het bedrijf. Gezonde en vitale werknemers werken langer, zijn productiever, bereid om meer te doen en zijn het visitekaartje van je organisatie, stelt de brancheorganisatie.

Lastig

Veel werkgevers vinden het lastig om medewerkers aan te spreken op hun gedrag. Vooral als het gaat om vitaliteit. Ze zijn bang dat ze dan te veel in de persoonlijke levenssfeer van hun medewerkers komen.

Maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn, stelt OnderhoudNL. Dat wordt duidelijk in hun webinar op dinsdag 26 september

In 45 minuten nemen Chi-Ling Chu (Ledenadviseur van OnderhoudNL en vitaliteitscoach) en Sonja van Hamersveld (Oprichter van Charly Green en vitaliteitsexpert) de deelnemers mee in de wereld van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Zij laten aan de hand van een stukje theorie, cijfers en vooral veel voorbeelden uit de praktijk zien hoe je als werkgever in gesprek kunt gaan met je medewerkers. Er is ook ruimte om ervaringen te delen met andere deelnemers van het webinar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Definitief: schilders krijgen 3,3 procent extra loon

Ondernemers bezorgd over stabiliteit politiek

OnderhoudNL verwacht heropening salarisgesprekken

Eerste landelijke Leermeesterdag

Loonsverhoging gehuld in deken van mist


Naar archief >